Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων τον Μάιο

Τραπεζα
Τραπεζα

Στην αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων προχώρησαν τον Μάιο οι τράπεζες της Ευρωζώνης καθώς είχε διαφανεί η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

Το μέσο επιτόκιο για νέα επιχειρηματικά δάνεια αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,55%, ενώ το μέσο επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σε νοικοκυριά αυξήθηκε 17 μ.β. στο 1,78%.

Αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων

Αντίθετα, οι τράπεζες άφησαν αμετάβλητα τα επιτόκια καταθέσεων. Συγκεκριμένα, τα μέσα επιτόκια για τις νέες προθεσμιακές καταθέσεις και καταθέσεις όψεως επιχειρήσεων παρέμειναν αμετάβλητα στο -0,24% και -0,04%, αντίστοιχα.

Τα μέσα επιτόκια για τις καταθέσεις προθεσμίας και όψεως των νοικοκυριών παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,25% και 0,01%, αντίστοιχα.

Η ΕΚΤ έχει προαναγγείλει αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μ.β. στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου, χωρίς να αποκλείεται μία μεγαλύτερη αύξηση, κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, καθώς ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Ιούνιο στο 8,6%. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ