Νέα
  • ΓΔ: 1169.36 +0.08%
  • Τζίρος: 60,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικά ομόλογα: Κοντά στο 3% μειώθηκε η απόδοση των 10ετών - Ανοδική τάση στην Ευρωζώνη

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Η πτώση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίσθηκε και σήμερα, κόντρα μάλιστα στη γενική ανοδική τάση στην Ευρωζώνη.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκε 14 μονάδες βάσης στο 3,07%, περίπου 1,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα μέσα Ιουνίου, πριν προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην προαναγγελία ενός νέου εργαλείου για τη μείωση των spreads.

Η απόδοση για τα 10ετή ιταλικά ομόλογα αυξήθηκε 6 μ.β. στο 3,35%, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί το spread τους σε σχέση με τους αντίστοιχους ελληνικού τίτλους.

Οι δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ αύξησαν τις αποδόσεις

Αύξηση κατά 4 μ.β. στο 1,07% σημείωσαν και οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων καθώς αξιωματούχοι της ΕΚΤ τόνισαν ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μειώσουν τον πληθωρισμό στο 2%.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε το Σάββατο ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξάνει τα επιτόκια όσο χρειαστεί για να μειωθεί ο πληθωρισμός.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Μάρτινς Καζάκς, είπε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντική αύξηση των επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο.

Οι αγορές προεξοφλούν σήμερα μία πιθανότητα 65% για μία ακόμη αύξηση της τάξης των 50 μ.β. τον Σεπτέμβριο και περαιτέρω 107 μ.β. έως το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ