Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλεκτρικά και υβριδικά θα είναι τα 750 νέα λεωφορεία σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αντίστροφη μέτρηση για την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη συμβούλου τεχνικής υποστήριξης που δημοσίευσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση ο σύμβουλος θα αναλάβει την υποβολή πλήρους φακέλου μεγάλου έργου για να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη από τις αρχές της άνοιξης και διεξάγεται σε πέντε διακριτά τμήματα με συνολικό προϋπολογισμό 383.494.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), σύμφωνα με το ypodomes.gr

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προσκαλoύνται οι εταιρείες: PLANET, POLINDE και ΣΥΣΤΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε δεκαπέντε μήνες από την υπογραφή της ενώ η δαπάνη καθορίζεται στο ποσό των 60.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ).

Τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός

Στον τρέχοντα διαγωνισμό περιλαμβάνεται η προμήθεια 770 λεωφορείων για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:

  • 350 ηλεκτρικά λεωφορεία που αναλύονται σε 100 απλά ηλεκτρικά λεωφορεία 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 125 χιλιομέτρων, όπως επίσης και 250 ηλεκτρικά λεωφορεία 12 μέτρων με μεγαλύτερη ελάχιστη αυτονομία (180 χιλιομέτρων).
  • 300 νέας γενιάς λεωφορεία (EURO VI) που κινούνται με φυσικό αέριο και πιο αναλυτικά, 200 δώδεκα μέτρων, καθώς και για 100 αρθρωτά 18 μέτρων.
  • 100 λεωφορεία 12 μέτρων υβριδικής τεχνολογίας EURO VI.

Στόχος είναι να αντικατασταθούν τα παλιά λεωφορεία που υπάρχουν σήμερα στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ποσοστό έως και 40% και 50% αντίστοιχα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ