Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Παράθυρο για μη επιστρεπτέες προκαταβολές

Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime
Χρήστος Σταϊκούρας / Πηγή: Intime

Το πράσινο φως ώστε οι ενισχύσεις οι οποίες έχουν δοθεί ως επιστρεπτέες προκαταβολές στο σύνολο τους ή κατά ένα μέρος να γίνουν επιδοτήσεις παρέχει η αναθεώρηση του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις της ΕΕ. Σχετικό «παράθυρο» άνοιξε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στον Real Fm, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα έχουν οι επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επιστρέψουν τα ποσά που έχουν λάβει ως επιστρεπτέες προκαταβολές.

Ο κ. Σταικούρας, απάντησε στο ερώτημα παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα και στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων ότι με την αναθεώρηση του κοινοτικού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις «καθίσταται δυνατή η μετατροπή ορισμένων δανείων και άλλων επιστρεπτέων μέσων σε άμεσες επιχορηγήσεις. Αρα ουσιαστικά ανοίγει και ο δρόμος για να βελτιώσουμε τα πλαίσια στήριξης στο μέλλον».

► Σκληρό παζάρι για το restart των πλειστηριασμών

Eπίσης, όπως είπε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» για τις νέες επιχειρήσεις και για όσους ενώ δήλωσαν στοιχεία εσόδων δεν υπέβαλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας θα δοθεί η δυνατότητα σε 10.000 επιχειρήσεις που συστάθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020 και από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2020 και ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους να λάβουν ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ μέσω του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ