Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ακρίβεια στο ρεύμα: Πάνω από 800 ευρώ η μεγαβατώρα στη Γερμανία

Οι τιμές του ρεύματος για το επόμενο έτος στη Γερμανία αυξήθηκαν πάνω από τα 800 ευρώ σήμερα και είναι σχεδόν δεκαπλάσιες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα,  αυξήθηκαν 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένες 39% μέσα στην εβδομάδα, ενώ στη Γαλλία αυξήθηκαν αντίστοιχα κατά 24%.

Οι τιμές έχουν αυξηθεί επίσης, επειδή η Electricite de France ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η επαναλειτουργία κάποιων πυρηνικών εργοστασίων της. Οι μονάδες αυτές θα αποτελέσουν βασική πηγή ενέργειας τον χειμώνα, όταν το φυσικό αέριο θα είναι σπάνιο.

Τα ρεκόρ σπάνε σχεδόν καθημερινά

Οι τιμές του ρεύματος καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σχεδόν σε καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία μειώνει τις ροές φυσικού αερίου εν όψει του χειμώνα.

Η πρωτοφανής εκτίναξη του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και αποτελεί μεγάλη απειλή για τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Μέτρα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας

Ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να παίρνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας, όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού κτιρίων στη Γερμανία και η μείωση της θέρμανσης μέσα σε αυτά.

Στη Βρετανία, οι λογαριασμοί ενέργειας θα εκτιναχθούν τον Οκτώβριο μετά την αύξηση του πλαφόν στα τιμολόγια από τη Ρυθμιστική Αρχή. Η αύξηση των τιμών μπορεί να αναγκάσει πολύ κόσμο στη χώρα να μειώσει τη χρήση ενέργειας καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ