Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για το ακίνητο του ΤΕΕ στο δαχτυλίδι της Κηφισίας

Το ακίνητο του ΤΕΕ (κάτω αριστερά) στο δαχτυλίδι της Κηφισίας
Το ακίνητο του ΤΕΕ (κάτω αριστερά) στο δαχτυλίδι της Κηφισίας / Πηγή: Eurokinissi

Για τον Σεπτέμβριο μετατέθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ακινήτου του ΤΕΕ στο Μαρούσι. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες ημερομηνίες είναι στις 4 Σεπτεμβρίου για την κατάθεση των φακέλων και στις 9 του μήνα για την αποσφράγιση των προσφορών.

Ο διαγωνισμός αφορά στην αξιοποίηση του ακινήτου με την υλοποίηση επένδυσης, μέσω συμφωνίας αντιπαροχής με το ΤΕΕ, για την ανέγερση και κατασκευή νεόδμητου κτιρίου/κτιρίων επ’ αυτού, κατόπιν διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με ανοικτή διαδικασία, με βάση τις κατωτέρω χρήσεις γης, τους όρους δόμησης του ακινήτου και τους κείμενους κανόνες της πολεοδομικής και εν γένει σχετικής νομοθεσίας και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά επί τη βάσει μόνο της τιμής.

Η εκτιμώμενη συνολική αξία χωρίς ΦΠΑ είναι 20,29 εκατ. ευρώ και αφορά στο ακίνητο του ΤΕΕ που βρίσκεται στο Μαρούσι επί των οδών Λ. Κηφισίας, Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, Δήμου Αμαρουσίου (Κόμβος Δαχτυλίδι), στη θέση «Λογοθέτη» ή «Σωρός».

Στο συμβατικό αντικείμενο προβλέπεται το έργο της ανέγερσης και της αξιοποίησης του ακινήτου, με τις αναγκαίες παρεμπίπτουσες εργασίες κατασκευής, διαρρύθμισης, και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που αποτελούν συνέπεια και συμπλήρωμα του αντικειμένου, ήτοι της συμφωνίας επί αντιπαροχής. Το έργο θα εκτελεστεί με αποκλειστική χρηματοδότηση του αναδόχου. Στο συμβατικό αντικείμενο περιλαμβάνεται και η προηγούμενη κατεδάφιση ημιμόνιμης κατασκευής (οικίσκου) που ευρίσκεται εντός του ακινήτου.

Στα κριτήρια για την ανάθεση του έργου δεν παίζει ρόλο μόνο η τιμή (δηλαδή δεν είναι καθαρά μειοδοτικός).

Τι θα κατασκευαστεί

Στην περιοχή προβλέπονται χρήσεις γης για κατοικία, ξενώνες, ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις κατηγορίας τουλάχιστον 4 αστέρων, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, τράπεζες, ασφάλειες, κοινωφελείς οργανισμοί, κτίρια διοίκησης (απαγορεύονται υπουργεία), εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης - αναψυχής (τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης επιτρέπονται μόνο στα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στο ΒΟΔ), χώροι συνάθροισης κοινού, πολιτιστικά κτίρια και εν γένει πολιτιστικές εγκαταστάσεις, κτίρια εκπαίδευσης, θρησκευτικοί χώροι, κτίρια κοινωνικής πρόνοιας, πάρκινγκ (συμπεριλαμβάνονται τα πλυντήρια αυτοκινήτων), αθλητικές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, διαγνωστικά κέντρα.

Εφόσον εξαντληθεί ο ΣΔ θα κατασκευαστεί κτίριο 10.130 τ.μ. με υπόγειους χώρους 10.468 τ.μ. Στο ακίνητο θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 268 θα είναι υπόγειες θέσεις πλέον 2 οι οποίες θα προορίζονται για στάθμευση μεγάλων οχημάτων και οι 40 υπαίθριες.

Το ελάχιστο αποδεκτό ποσοστό προσφερόμενης αντιπαροχής ανέρχεται σε 35,45% επί του εμβαδού αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης). Συνεπώς, τα ελάχιστα τετραγωνικά αντιπαροχής (ΕΤΑ) ανέρχονται σε 3.591,09 τ.μ. και αντιστοιχούν σε χώρους κύριας χρήσης που προσμετρώνται στο ΣΔ.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί το παραπάνω κατασκευαστικό αντικείμενο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ