Νέα

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για τους συνταξιούχους - Οι νέοι δικαιούχοι

Συντάξεις
Πηγή: Eurokinissi

Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με την Επιταγή Ακρίβειας τα ερχόμενα Χριστούγεννα, με στόχο να αυξηθεί η περίμετρος των δικαιούχων και να ενισχυθούν περισσότεροι με το εφάπαξ επίδομα των 250 ευρώ. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Η», ο εισοδηματικός πήχης για να λάβει αυτή τη φορά ένας χαμηλοσυνταξιούχος την επιταγή ακρίβειας θα τεθεί στα 9.600 ευρώ ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του 2021.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Πάσχα και τα Χριστούγεννα του 2021 η ενίσχυση δόθηκε με εισοδηματικό όριο στα 7.200 ευρώ ετήσιο φορολογητέο εισόδημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Συνταξιούχοι των 800 ευρώ οι δικαιούχοι

Συνεπώς, ο νέος κόφτης του εισοδήματος μπαίνει στα 800 ευρώ το μήνα φορολογητέο εισόδημα, έναντι 600 ευρώ πέρσι τα Χριστούγεννα και φέτος το Πάσχα. 

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι δικαιούχοι αυτή τη φορά υπολογίζονται σε περίπου ένα εκατομμύριο έναντι 630.000 τις προηγούμενες φορές. 

Το εισοδηματικό όριο υπολογίζεται με βάση όχι μόνο τα εισοδήματα από συντάξεις αλλά από κάθε άλλη πηγή. 

Έτσι νέοι δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι των 600-800 ευρώ, που δεν είχαν ενισχυθεί ούτε πέρσι τα Χριστούγεννα ούτε φέτος το Πάσχα και θα ενισχυθούν τα ερχόμενα Χριστούγεννα για πρώτη φορά.   

Έτσι συνταξιούχος που έχει εισοδήματα μόνο από συντάξεις και λαμβάνει κύρια και επικουρική έως 800 ευρώ θα είναι δικαιούχος της εφάπαξ ενίσχυσης των 250 ευρώ. 

«Τον Δεκέμβριο 2,3 εκατομμύρια ευάλωτοι συμπολίτες μας θα στηριχτούν και πάλι. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση», είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι

Εκτός από το 1 εκ. των χαμηλοσυνταξιούχων, δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας είναι επίσης : 

  • ανασφάλιστοι υπερήλικες,
  • άτομα με αναπηρία,
  • μακροχρόνια άνεργοι - που δεν ήταν δικαιούχοι στις προηγούμενες επιταγές ακρίβειας.

Επίσης οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν διπλό ποσό ενώ οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ ενάμιση επίδομα, όπως το περασμένο Πάσχα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ