Νέα
  • ΓΔ: 902.99 -0.03%
  • Τζίρος: 53,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Αυξάνονται οι αποδόσεις στην Ευρωζώνη - Στο 4,45% των 10ετών ελληνικών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

H αύξηση των τιμών των γερμανικών εργοστασίων τον Αύγουστο με τον ιστορικά υψηλότερο ρυθμό οδήγησε σε νέα αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών τίτλων αυξήθηκε 14 μονάδες βάσης στο 1,94%, ενώ των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 4,45% και 4,21%, αντίστοιχα.

Αύξηση τιμών παραγωγού 14% στη Γερμανία

Οι τιμές παραγωγού στη γερμανική βιομηχανία, με εξαίρεση τις τιμές της ενέργειας, αυξήθηκαν 14% σε ετήσια βάση, εντείνοντας τις προσδοκίες για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η απόδοση των διετών γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 1,68%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 και των αντίστοιχων ιταλικών στο 2,66%.

Οι επενδυτές αναμένουν μία ακόμη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αύριο καθώς και από άλλες κεντρικές τράπεζες μέσα στην εβδομάδα.

Η Σουηδία αύξησε σήμερα τα επιτόκια κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα.

Αυξάνονται οι προσδοκίες για το τελικό ύψος των επιτοκίων 

«Καθώς τα στελέχη της ΕΚΤ δεν αφήνουν καμία αμφιβολία σχετικά με τη δέσμευσή τους να μειώσουν τον πληθωρισμό, οι προσδοκίες για το τελικό ύψος των επιτοκίων συνεχίζουν να αυξάνονται», ανέφεραν αναλυτές της Commerzbank σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το 2023 και ότι δεν μπορεί να αποκλεισθεί μία ύφεση της οικονομίας.

Ο ακριβής αριθμός των αυξήσεων των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά στοιχεία, επεσήμανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ