Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείκτης Οικονομικού Κλίματος: Αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα - Πτώση στην Ευρωζώνη

Βελτιώθηκε τον Σεπτέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, χάρη κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών που επηρεάστηκε από την καλή πορεία του τουρισμού. Αντίθετα, στην Ευρωζώνη καταγράφηκε σημαντική επιδείνωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αυξήθηκε στις 105,1 μονάδες από 101,7 τον Αύγουστο, ενώ στην Ευρωζώνη μειώθηκε στις 92,6 από 96,1 μονάδες.

Θεαματική αύξηση της εμπιστοσύνης στον τομέα υπηρεσιών

Η βελτίωση  της εμπιστοσύνης στον ελληνικό τομέα υπηρεσιών ήταν εντυπωσιακή καθώς αυξήθηκε στις 37,2 μονάδες από 20,2 τον προηγούμενο μήνα.

Βελτίωση σημείωσαν και οι άλλοι τομείς, με εξαίρεση της βιομηχανίας, όπου οι καθαρές αρνητικές απαντήσεις αυξήθηκαν (-5,2 έναντι -1,6 τον Αύγουστο).

Στο λιανεμπόριο και στον κατασκευαστικό τομέα, οι αρνητικές απαντήσεις μειώθηκαν στο -0,8 από -3,7 και στο -29,4 από -31,9, αντίστοιχα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη ήταν ελαφρά λιγότερο αρνητική σε σχέση με τον Αύγουστο, με τις αρνητικές απαντήσεις να είναι -51,2 από -54,2.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ