Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: H Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην ΕΕ

Eνα μακροσκελές άρθρο για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη φιλοξενεί η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Πρόκειται για μια δημοσιογραφική έρευνα μεταξύ Αθήνας, Μαδρίτης και Παρισιού και στον τίτλο αναφέρεται πως γενικότερα «ένα πλαφόν στις τιμές των τροφίμων δεν αποτελεί πλέον ταμπού».

Ειδικότερα για την Ελλάδα γράφεται: «Αύξηση 12% στις τιμές καταναλωτή για τον μήνα Σεπτέμβριο ανέφερε η ελληνική στατιστική υπηρεσία. Ειδικότερα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο θέρμανσης και η ηλεκτρική ενέργεια οδηγούν στα ύψη τον πληθωρισμό. Αλλά ακόμη και για ορισμένα βασικά τρόφιμα, οι αυξήσεις των τιμών είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο πληθωρισμού, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα στο 23%. Οι τιμές του ψωμιού και του κρέατος αυξήθηκαν κατά περίπου 18%.

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πληθωρισμός είναι μια ιδιαίτερη πολιτική πρόκληση, γιατί την άνοιξη διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Και το ποσοστό της φτώχειας στην Ελλάδα αυξάνεται. Σύμφωνα με έρευνες της στατιστικής υπηρεσίας σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού κινδυνεύει άμεσα από τη φτώχεια. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά τη Βουλγαρία».

Πηγή DW

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ