Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Ανοδος των τιμών με στήριξη από την Κίνα

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω πληροφοριών ότι η Κίνα εξετάζει να μειώσει τη διάρκεια της καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Η τιμή των συμβολαίων για το πετρέλαιο μπρεντ που θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο αυξήθηκε 1,1% στα 93,44 δολάρια το βαρέλι.

«Η αγορά βασίζεται σε αυτές τις πληροφορίες για την καραντίνα και κατ’ επέκταση σε ένα αχνό φως στην άκρη του τούνελ της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην Covid», δήλωσε εταίρος της Asset Management, προσθέτοντας ότι αυτό «είναι το πρώτο θετικό σήμα που έχουμε δει από την Κίνα στο μέτωπο του Covid».

Η Κίνα επέμεινε φέτος στην αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, επηρεάζοντας αρνητικά την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα με συνακόλουθη τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Το Πεκίνο σχεδιάζει τη μείωση της καραντίνας σε 7 ημέρες

Το Bloomberg μετέδωσε χθες την πληροφορία ότι το Πεκίνο εξετάζει τη σύντμηση της περιόδου καραντίνας για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες σε επτά από 10 ημέρες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος είναι να μειωθεί η παραμονή των ταξιδιωτών σε ξενοδοχείο σε δύο ημέρες και στη συνέχεια ο κατ’ οίκον περιορισμός τους για άλλες πέντε ημέρες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη το πώς οι νέοι περιορισμοί θα εφαρμοσθούν σε ξένους ταξιδιώτες και άλλους που δεν έχουν κατοικία στην Κίνα.

Εμπάργκο και ΟΠΕΚ+ στηρίζουν τις τιμές

Οι τιμές του πετρελαίου στηρίζονται από το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό και προϊόντα του καθώς και από τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αν και οι αναλυτές εκτιμούν την πραγματική μείωση της παραγωγής στο 1 εκατ. βαρέλια.

Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε χθες την πώληση 15 εκατ. βαρελιών από τα στρατηγικά αποθέματα της χώρας έως το τέλος του έτους και την έναρξη στη συνέχεια της αναπλήρωσης των αποθεμάτων, καθώς επιδιώκει τη μείωση των υψηλών τιμών της βενζίνης στις ΗΠΑ εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι «πολύ μικρή για να επηρεάσει την αγορά», δήλωσε αναλυτής της Commonwealth Bank σε σημείωμά τους.

Πρόβλεψη για τιμές στα 100 δολάρια

«Το εμπάργκο της ΕΕ στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα είναι πιθανόν το επίκεντρο της αγοράς πετρελαίου τις επόμενες εβδομάδες… Αναμένουμε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου να ανέλθουν κατά μέσο όρο στα 100 δολάρια το βαρέλι στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 στο φόντο των διαταραχών της προσφοράς από τις κυρώσεις της ΕΕ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ