Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου σε Airbnb: Ευκαιρίες απόδρασης με κόστος έως 150 ευρώ - Τιμές

ΛΙΜΑΝΙ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Πηγή: Eurokinissi

Η φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία σύμφωνα με τις προκρατήσεις που καταγράφηκαν ήδη από μέσα του Σεπτεμβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες κυμαίνονται από 51% έως και 85%, όσον αφορά ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Αρκαδικοί προορισμοί κ.λπ.), κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμη και το 100%. Ενώ, τα λιγοστά ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι πλέον ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας (chalet), όπου το κόστος διαμονής για δυο ημέρες, μπορεί να ξεπεράσει τα 500€-600€.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα (διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Σύμμαχος ο καιρός

Το μεγαλύτερο μέρος όσων κατοικούν στην Αθήνα επιλέγουν κυρίως προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών. Πολλοί μπορεί να καθυστέρησαν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους και σήμερα να δυσκολεύονται ή/και τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα να έχουν ζητούμενες τιμές υψηλότερες από τον οικονομικό προϋπολογισμό, μιας και ο καιρός φαίνεται να αποτελεί σύμμαχο.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, ο καιρός το τριήμερο θα είναι περισσότερο καλοκαιρινός από χειμερινός. Όσοι τελικά αποφασίσουν να οργανώσουν την εκδρομή τους για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μπορούν να αναζητήσουν οικονομικούς προορισμούς πλησίον της θάλασσας, με το συνολικό κόστος διαμονής να μην ξεπερνά τα 150€ αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα τεσσάρων ατόμων.

Κοντινοί προορισμοί

Το Λουτράκι ανέκαθεν αποτελεί βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αττικής όταν πρόκειται για αργίες ή/και εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Στο Λουτράκι το κόστος μίσθωσης κατοικίας 56 τ.μ. κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα διαμορφώνεται στα 140€ για δυο διανυκτερεύσεις. Κοντινός προορισμός εντός του Νομού Κορινθίας είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο, και το Κάτω Άσσος, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 - 65 τ.μ. για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€ ,120€ και 130€ αντίστοιχα .

Γραφικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί στο Νομό Αργολίδος πλησίον του Ναυπλίου, είναι το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42 τ.μ. για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώνεται στα 130€ και στη Παλαιά Επίδαυρο για κατοικία 50 τ.μ. στα 146€.

Στην Αρκαδία, μπορεί κανείς να επισκεφτεί το ορεινό χωριό Προσήλια της Βόρειας Κυνουρίας, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60 τ.μ. διαμορφώνεται στα 150€ για δυο διανυκτερεύσεις. Ενώ, όσοι θελήσουν να βρεθούν στη παραλία Τυρός, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35 τ.μ. διαμορφώνεται στα 130€.

Στη Λακωνία, στο Γύθειο, την ιστορική κωμόπολη με το λιμάνι, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100 τ.μ. που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα άτομα, διαμορφώνεται στα 135€.

Διαμόρφωση τιμών για Airbnb καταλύματα σε κοντινούς προορισμούς

Η Μεσσηνία, προσφέρει πολλές επιλογές, όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, τη Κορώνη και τη Στούπα. Περιοχές διαδεδομένες κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά, όμορφες και τους χειμερινούς, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 144€ για κατοικία 55 τ.μ., στη Μεθώνη στα 140€ για κατοικία 40 τ.μ., στη Κορώνη στα 130€ για κατοικία 70 τ.μ. και στη Στούπα διαμορφώνεται στα 130€ για κατοικία 40 τ.μ.

Στην Αχαΐα, μπορεί κανείς να επιλέξει να διαμείνει στο κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού, την Πάτρα, και να ξεναγηθεί στους εμπορικούς πεζοδρόμους (Ρήγα Φεραίου, Γερωκοστοπούλου, Τριών Ναυάρχων), στην εμβληματική πλατεία Γεωργίου Α' με τα περίτεχνα συντριβάνια, τη Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, αλλά και το παραλιακό μέτωπο της πόλης  -τον πελεκάνο.

Το κόστος διαμονής σε κατοικία 55 τ.μ. για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 151 €. Ενώ στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αίγιο και 35 από την Πάτρα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35 τ.μ. διαμορφώνεται στα 125€ για δυο διανυκτερεύσεις. Στην Ακράτα, που απέχει 47 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50 τ.μ. διαμορφώνεται στα 150€.

Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ