Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Φραγκογιάννης: Συμφωνία με Δήμο Σαν Φρανσίσκο για απευθείας γραμμή για νέες επενδύσεις

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Ολα τα πεπραγμένα από την 7ήμερη επίσκεψη εργασίας στο Σαν Φρανσίσκο περιγράφει με μία ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο οποίος ηγείτο ελληνικής αποστολής με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο του Enterprise Greece, Ιωάννη Σμυρλή, και 12 εκπρόσωπους-ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, μελών του Elevate Greece.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Συναντήσαμε πολλά Venture Capitals που επενδύουν σε statups από την στιγμή που ξεκινούν μέχρι και την στιγμή που κλιμακώνουν πριν γίνουν unicorns (κεφαλαιοποίησης άνω του 1 δισ.), ανοίξαμε συζητήσεις και δημιουργήσαμε ατζέντα για την επόμενη ημέρα.

Σημαντική παρουσία σε όλη την κυβερνητική αποστολή είχαν οι εταιρείες Startup που μας συνόδεψαν, αλλά και οι Έλληνες του San Francisco που στήριξαν την επίσκεψη αυτή με κορυφαία στιγμή τα επίσημα εγκαίνια του Silicon Valley Greek Hub. Επισκεφτήκαμε ελληνικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν και βρίσκονται κοντά στους στόχους τους έχοντας πετύχει χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων και μιλήσαμε με όλα γκρουπ στελεχών ελληνικής καταγωγής στους κολοσσούς της τεχνολογίας.

Επισκεφθήκαμε το Swissnex, ένα εθνικό κέντρο επιχειρηματικότητας όπου ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους στις εγκαταστάσεις που έχει η Ελβετία στο Σαν Φρανσίσκο με σκοπό να υπάρχει δυναμική παρουσία του Ελβετικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη Silicon Valley.

Γυρνάμε πίσω με μια συμφωνία επί της αρχής με το Δήμο Σαν Φρανσίσκο για απευθείας γραμμή με την Ελλάδα και με γεμάτη την ατζέντα μας με θέματα που θα πρέπει να ωριμάσουμε στην πρόοδο του χρόνου και να τα μετατρέψουμε σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες".

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ