Νέα
  • ΓΔ: 873.37 +1.14%
  • Τζίρος: 66,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιδότηση παγίων δαπανών: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, πώς θα γίνει η διαδικασία

Εστίαση / Πηγή: IntimeNews
Εστίαση / Πηγή: IntimeNews

Θεσπίζεται μέσα στο μήνα καθεστώς ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την εμφάνιση και διασπορά του κορονοϊού, μέσω στήριξης του κράτους στις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες τους

Δικαιούχοι:

  1. Ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους.
  2. Παρουσιάζουν μείωση τζίρου κατά τουλάχιστον 30% σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά.
  3. Έχουν σημαντική ζημία κατά το προηγούμενο έτος.
  4. Απασχολούν εργαζόμενους.

Θα υπάρξει και συνδυασμός των ανωτέρω παραμέτρων, ώστε να καλύπτονται όσες περισσότερες επιχειρήσεις έχουν όντως πληγεί από την πανδημία

Η διαδικασία θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ. Υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον Φεβρουάριο το θεσμικό πλαίσιο, σε συνεργασία με την Ευρωπαική Επιτροπή, ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις να εισαγάγουν τα δεδομένα τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι στο ανώτατο όριο ενίσχυσης, όπως θα καθοριστεί - για το οποίο αναμένεται σημαντική αύξηση- οι άλλες ενισχύσεις που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις, θα συνυπολογίζονται μεν στο τελικό ποσό της ενίσχυσης, αλλά δεν θα σωρεύονται. Άρα ακόμη και επιχειρήσεις που είχαν φτάσει στα όρια που έχουν τεθεί από το Προσωρινό Πλαίσιο, θα λάβουν ενίσχυση. Η ενίσχυση θα είναι στοχευμένη και θα επιδιωχθεί να μην είναι επιστρεπτέα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ