Νέα
  • ΓΔ: 916.46 +0.12%
  • Τζίρος: 21,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Πτώση για τρίτη εβδομάδα καθώς αυξάνονται τα lockdown στην Κίνα

Πτωτικά, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να κλείσουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω νέων ενδείξεων ότι πολλαπλασιάζονται τα περιοριστικά μέτρα σε μεγάλες πόλεις της Κίνας λόγω του κορονοϊού.

Στο Πεκίνο, ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί και έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να μη φύγουν από την πόλη.

Κοντά στα 86 δολάρια η τιμή του μπρεντ

Η τιμή του μπρεντ κινείται σήμερα λίγο κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι, ενώ την Παρασκευή είχε υποχωρήσει στα 82,31 δολάρια, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο, μετά από δημοσίευμα ότι ο ΟΠΕΚ θα εξετάσει την αύξηση της παραγωγής στη σύνοδο του Δεκεμβρίου, το οποίο διαψεύσθηκε από τη Σαουδική Αραβία.

Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου από την Κίνα υποχωρούν καθώς τα ημερήσια κρούσματα Covid έχουν φθάσει σε νέα υψηλά επίπεδα, με τους αξιωματούχους να ενισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις στις μετακινήσεις.

Μείωση της ζήτησης από την Κίνα

Εν μέσω αυτού του κλίματος, ορισμένα κινεζικά διυλιστήρια αποφεύγουν να αγοράσουν αργό μίας ρωσικής ποικιλίας που προτιμούν, μειώνοντας τη ζήτηση, ενώ οι traders αναμένουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο της G7 σχετικά με την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο ταυτόχρονα με το εμπάργκο της ΕΕ που αρχίζει στις 5 Δεκεμβρίου.

Η εξασθένιση της αγοράς πετρελαίου αντανακλάται και σε κάποιους άλλους δείκτες, όπως το swap των futures του Ομάν και του Ντουμπάι, το οποίο υποχώρησε κάτω από το 1 δολάριο το βαρέλι, κάνοντας βουτιά περίπου 80% τον Νοέμβριο. Το swap, το οποίο καταγράφει τη διαφορά της τιμής του πετρελαίου του Ομάν και του Ντουμπάι σε σχέση με το μπρεντ, είχε αυξηθεί έως τα 15 δολάρια τον Μάρτιο όταν πολλοί αγοραστές εγκατέλειψαν το ρωσικό αργό με αποτέλεσμα να γίνει πιο ελκυστικό το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ