Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Επικίνδυνη η επιβολή πλαφόν στο πετρέλαιο - Εκτιμά ότι θα συνεχίσει να βρίσκει αγοραστές

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ εκτίμησε σήμερα ότι η Μόσχα θα εξακολουθήσει να βρίσκει αγοραστές για το πετρέλαιό της, παρά την «επικίνδυνη», όπως τη χαρακτήρισε, απόπειρα των δυτικών κυβερνήσεων να επιβάλουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αργού.

Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι θα επιβληθεί τις επόμενες ημέρες, αφού η ΕΕ, η G7 και η Αυστραλία κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα την Παρασκευή, τρεις ημέρες προτού τεθεί σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης.

Στόχος είναι να περιοριστούν τα έσοδα της Μόσχας και κατά συνέπεια η ικανότητά της να χρηματοδοτεί τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η Μόσχα δεν θα πουλά πετρέλαιο στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν.

Θα συνεχιστεί η ζήτηση για το ρωσικό αργό

Σε ανάρτησή της στο Telegram η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ επέκρινε «την αναδιαμόρφωση» των αρχών της ελεύθερης αγοράς και επανέλαβε ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση παρά τις κυρώσεις.

«Τέτοιου είδους βήματα αναπόφευκτα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και να το κόστος των πρώτων υλών για τους καταναλωτές», πρόσθεσε.

«Ανεξάρτητα από το τρέχον φλερτ με το επικίνδυνο και παράνομο εργαλείο (σ.σ. του πλαφόν), είμαστε πεπεισμένοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση», κατέληξε η ρωσική πρεσβεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ