Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Η οικονομία της Ευρωζώνης είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση

Η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει μία «πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση», η οποία θα δοκιμάσει τα άτομα και τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουίς ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του.

«Τα υψηλά ποσοστά πληθωρισμού που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη συμπίπτουν με μία επιβράδυνση της οικονομίας και χαμηλή ανάπτυξη», δήλωσε σε συνέντευξή του στη συνομοσπονδία ενώσεων νέων επιχειρηματιών η οποία δόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και δημοσιεύθηκε σήμερα στο site της ΕΚΤ.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα άτομα και οι επιχειρήσεις να είναι συνετές και να εστιάζουν μακροπρόθεσμα».

Ο ντε Γκίντος επανέλαβε τα μηνύματα που έστειλε η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου. Ερωτηθείς πόσο πολύ θα αυξήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ, επανέλαβε το μότο της κεντρικής τράπεζας ότι αυτό θα καθοριστεί «συνεδρίαση με συνεδρίαση και με βάση τα νεότερα στοιχεία».

Υπογράμμισε επίσηςτην άποψη ότι η Ευρωζώνη υφίσταται μία «βραχύβια και ρηχή ύφεση» για να αρχίσει να ανακάμπτει ξανά στο δεύτερο τρίμηνο.

«Η κατάσταση αποτελεί αναμφίβολα μία πρόκληση για τις επιχειρήσεις και τη βιωσιμότητά τους. Με την ύφεση να είναι στον ορίζοντα, η σημερινή υψηλή αβεβαιότητα καθιστά ακόμη δυσκολότερο για τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες να κατανείμουν τα κεφάλαιά τους. Ετσι, στο πλαίσιο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να είναι συνετοί», πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ