Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Η εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα μειώνει τις τιμές

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα λόγω ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα θα διαταράξει την ανάκαμψη της οικονομίας της καθώς αποσύρει τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, περιορίζοντας την αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

Η τιμή του μπρεντ, για συμβόλαια παράδοσης τον Φεβρουάριο, μειώθηκε 68 σεντς ή 0,8% στα 83,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ η αντίστοιχη τιμή για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 46 σεντς ή 0,6% στα 79,07 δολάρια.

Και οι δύο αυτοί δείκτες αναφοράς αυξήθηκαν χθες στο υψηλότερο επίπεδο τριών εβδομάδων, εν μέσω ελπίδων αύξησης της ζήτησης καυσίμων μετά την εξαγγελία της Κίνας ότι θα σταματήσει από τις 8 Ιανουαρίου την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.  

Μεγάλη πίεση στα κινεζικά νοσοκομεία

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πίεση στα κινεζικά νοσοκομεία λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων Covid καθώς το Πεκίνο απομακρύνεται από την πολιτική μηδενικής ανοχής που ακολουθούσε.

«Ακόμη και μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό, είναι δύσκολο να ανακάμψει σύντομα η ζήτηση λόγω της ταχείας μείωσης της δραστηριότητας που προκαλούν τα μαζικά κρούσματα», δήλωσε αναλυτής της CMC Markets.

Σταδιακή επαναλειτουργία αμερικανικών διυλιστηρίων

Αμερικανικά διυλιστήρια ετοιμάζονταν χθες να αρχίσουν ξανά τη δραστηριότητά τους σε μία δεκάδα εγκαταστάσεων που τέθηκαν εκτός λειτουργίας από τη χιονοθύελλα, η οποία έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την πλήρη αποκατάστασή της να προβλέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις τον Ιανουάριο.

Το διάταγμα Πούτιν

Οι τιμές στηρίχθηκαν από την είδηση ότι η Ρωσία θα απαγορεύσει τις πωλήσεις πετρελαίου από την 1η Φεβρουαρίου στις χώρες που υιοθετούν το πλαφόν στις τιμές, το οποίο επέβαλε η G7 στις 5 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ωστόσο, «αν και το ρωσικό εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου θα μειώσει την προσφορά, αυτό θα αντισταθμισθεί από τη χαμηλότερη ζήτηση λόγω της πιθανής ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας το επόμενο έτος», δήλωσε ο αναλυτής της CMC Markets.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ και τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων εκτιμάται ότι μειώθηκαν, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ