Νέα
  • ΓΔ: 1043.37 +1.52%
  • Τζίρος: 52,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σταϊκούρας: Η απάντηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε στον Σκάι, ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί», αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για μελλοντική λήψη αυτών των μέτρων.

Όπως έχει γράψει η «Η», το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σε πρώτο χρόνο το «ψαλίδισμα» του τέλους επιτηδεύματος και σε δεύτερη φάση την κατάργησή του.

►Διαβάστε επίσης: Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι απαλλάσσονται - Σενάρια για ψαλίδι και αργότερα κατάργηση

Απαντώντας για το ενδεχόμενο νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε οτι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που παρατηρούνται στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ