Νέα
  • ΓΔ: 1028.02 +0.32%
  • Τζίρος: 36,01 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φυσικό αέριο: Νέα πτώση των τιμών - Προς αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών LNG

Πηγή: AP

Μετά μία περίοδο σταθεροποίησης, η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κινείται από χθες ξανά πτωτικά, καθώς, σύμφωνα με την Quantum Commodity Intelligence, οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν στα τέλη της εβδομάδας μετά από το ψυχρό κύμα των τελευταίων ημερών και οι αμερικανικές εξαγωγές LNG να αυξηθούν με την επαναλειτουργία του μεγάλου κόμβου Freeport.

Η τιμή για τα συμβόλαια παράδοσης τον Φεβρουάριο (TTF) μειώθηκe σήμερα 3% στα 56,5 ευρώ, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας κατρακυλήσει χθες 10%.

Διαβάστε και: Φυσικό αέριο: Το 2025 η πρώτη γεώτρηση στην Κρήτη - Επαφές για διεύρυνση κοινοπραξιών

Πιο ζεστός ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

«Το τρέχον ψυχρό κύμα αναμένεται να σταματήσει και ο καιρός να γίνει πιο ζεστός σε όλη την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω υψηλών επιπέδων αποθήκευσης και εισαγωγών LNG», δήλωσε αναλυτής της ΑΝΖ.

Οι τιμές αυξήθηκαν πρόσκαιρα πάνω από τα 150 ευρώ στο α’ 15ήμερο του Δεκεμβρίου, αλλά στη συνέχεια οι τιμές κατέρρευσαν, με την Ευρώπη να αντιπαρέρχεται άνετα στο πρώτο φετινό ψυχρό κύμα.

Φυσικό αέριο: Το κρύο στην Ευρώπη ανέκοψε την πτώση των τιμών - Μείωση των ρωσικών ροών

Προς επαναλειτουργία της Freeport

Η Freeport ζήτησε έγκριση της εποπτικής Αρχής για την επανεκκίνηση των εξαγωγών LNG, επτά μήνες μετά τη διακοπή της δραστηριότητάς της λόγω έκρηξης.

Στο αίτημά της προς τηFederal Energy Regulatory Commission (FERC), η εταιρεία με έδρα το Χιούστον ανέφερε ότι έχει ολοκληρώσει τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις στη μονάδα της.

Μετά τη βλάβη στην μονάδα τον Ιούνιο, η εταιρεία σχεδίαζε αρχικά την επανεκκίνησή της τον Οκτώβριο, αλλά υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις.

Μείωση εξαγωγών από τη Νορβηγία

Η αγορά αγνόησε, εξ άλλου, τη μείωση των εξαγωγών από τη Νορβηγία αυτή την εβδομάδα μετά από εργασίες συντήρησης.

Οι εξαγωγές της μειώθηκαν από 337 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα σε 303 εκατ. κυβικά την τρέχουσα εβδομάδα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ