Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκραμένια (ESM): Καλύτερα προετοιμασμένη σήμερα η ελληνική οικονομία - Χρειάζεται εγρήγορση

Πιερ Γκραμένια, διευθύνων σύμβουλος του ESM και του EFSF / Πηγή: Eurokinissi

H ελληνική οικονομία έκανε σημαντική πρόοδο την τελευταία 10ετία, η οποία συνεχίσθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημικής και της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ESM, Πιερ Γκραμένια, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στις χώρες – μέλη του ESM.

H πρόοδος αυτή, σημείωσε ο επικεφαλής του ESM, σημειώθηκε, επειδή η ελληνική οικονομία είναι καλύτερα προετοιμασμένη διαρθρωτικά για να αντιμετωπίσει αβεβαιότητες σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, χάρη στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα περασμένα χρόνια.

Διαβάστε επίσης - Σταϊκούρας: Οι 6 προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας 

Ο Γκραμένια, ο οποίος ήταν επί χρόνια υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, τόνισε, ωστόσο ότι πρέπει να μείνουμε σε εγρήγορση. «Η διαφύλαξη των ισχυρών κερδών του παρελθόντος, η διατήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής σε μία βιώσιμη πορεία και η εμμονή στις μεταρρυθμίσεις θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να ευημερήσει», είπε, προσθέτοντας ότι όλα αυτά είναι επίσης αναγκαία για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο ESM συνέχισε ο Γκραμένια, είναι μακροχρόνιος εταίρος της Ελλάδας που συμμερίζεται τον στόχο της Ελλάδας να υπάρξει ευημερία για όλους τους Ελληνες, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και βοηθώντας την οικονομία να εκσυγχρονισθεί και να αναπτυχθεί.  

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ