Νέα
  • ΓΔ: 1214.46 +1.19%
  • Τζίρος: 43,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα για την επιδότηση αλλαγής θερμοσίφωνα σε ηλιακό, καθώς η αιτήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Μάρτιο, οπότε και θα ανοίξει η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr.

«Είναι πάρα πολύ καλό το πρόγραμμα» είπε ο Μπάμπης Καούκης, γενικός σύμβουλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών στην ΕΡΤ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτός στην οικονομική ωφέλεια για τους δικαιούχους αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. «Δεν είναι και πολλά τα χρήματα, αλλά είναι και καλό και για τη χώρα μας και την οικονομία, για την ενέργεια. Όπως τόνισε, οι αιτήσεις θα γίνουν μέσα από την πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr», σημείωσε ο ειδικός. 

Αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η δράση τόνισε ότι «οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα ενώ η επιδότηση για αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα θα είναι 60% και η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και αυτή θα δίνεται με voucher (κουπόνι)».

Το πρόγραμμα αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καούκη ένα μέλος της οικογένειας θα κάνει την αίτηση και η επιδότηση θα φτάνει τα 1.000 ευρώ. Και όπως είπε «είναι πολλά νοικοκυριά ακόμα που έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και μπορούμε να διαλέξουμε μία οικία ή την κανονική, είτε για τη δευτερεύουσα οικία μας, που είναι ένα εξοχικό, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ