Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Η ΝΔ μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τις συντάξεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι δεσμεύσεις της Ν.Δ. για τους συνταξιούχους στο προεκλογικό της πρόγραμμα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Απογευματινή».

Το κυριότερο, είπε, είναι ότι θα εφαρμοστούν, γιατί «μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση της ανάπτυξης». 

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς

Αναφερόμενος στη στήριξη των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά με έκτακτο βοήθημα 280 εκατ. ευρώ για 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους, το οποίο κλιμακώνεται από τα 200 ευρώ μέχρι τα 300 ευρώ, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι, με την έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, πλέον και τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων θα δουν ενίσχυση του εισοδήματός τους. 

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι αυξήθηκε κατά σχεδόν 10% το 2022 και επίκειται νέα σημαντική αύξησή του.

Ωστόσο, σημείωσε ότι, ανεξάρτητα από τον κατώτατο μισθό, που ορίζεται με τη διαδικασία που όλοι γνωρίζουμε, κανένας δεν εμποδίζει τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν σε υψηλότερους μισθούς. «Αν θέλουν, ας το κάνουν», είπε. 

Εφικτό το ξεπάγωμα των τριετών το 2024

Ερωτηθείς για την ανεργία, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι έπεσε στο 11,6% τον περασμένο Δεκέμβριο από το 17,5% που την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2019 και υπογράμμισε ότι, για το 2023, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αναφέρει ότι η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη τοποθέτησή του τόνισε ότι μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε πως η ανεργία θα μειωθεί κάτω από το 10% μέσα στο 2024, έτσι ώστε να ξεπαγώσουν και οι τριετίες.

«Επομένως, οι εργαζόμενοι που περιμένουν να ωφεληθούν από το ξεπάγωμα των τριετιών δεν έχουν παρά μία επιλογή: κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διότι επενδύσεις και νέες δουλειές με ΣΥΡΙΖΑ ή με πολιτική αστάθεια δεν πρόκειται να γίνουν», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η θητεία του στο υπουργείο Εργασίας ήταν γεμάτη προκλήσεις, ειδικά σε σχέση με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις, «ένα θέμα που τελικά λύσαμε».

«Δεν ήταν, όμως, μόνο ο ΕΦΚΑ. Προωθήσαμε μία σειρά από εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις κόντρα στις ακραίες αντιδράσεις μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ: τον νόμο για την Προστασία της Εργασίας με καινοτομίες, όπως η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, τους ατομικούς κουμπαράδες στις επικουρικές συντάξεις των νέων, τον νόμο "Δουλειές Ξανά", που δίνει κίνητρα στους ανέργους να αναζητήσουν ενεργότερα δουλειά. Κληθήκαμε επίσης να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ανάπηροι συμπολίτες μας, οι άστεγοι, οι νέοι» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

Για τις εκλογές, ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία και πιστεύει ότι θα την πετύχει. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ