Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Ποια ΑΦΜ θα κάνουν πρώτα αίτηση - Tι θα συμβεί σε περίπτωση λάθους

Πηγή: Pixabay

Εως την προσεχή Τετάρτη (22/2) ανοίγει η πλατφόρμα του market pass, ώστε οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις  τους, όπως ενημέρωσαν κυβερνητικά στελέχη το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, οι αιτήσεις θα γίνονται ανάλογα με το ΑΦΜ, για να μην υπάρξει συνωστισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξει ακόμη και αύριο, Τρίτη η πλατφόρμα, ωστόσο το σίγουρο είναι πως θα ανοίξει έως την Τετάρτη. Οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 0-4 θα μπορούν ήδη από την ερχόμενη Τετάρτη, 22/2 (ή από αύριο, Τρίτη 21/2), να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Την αμέσως επόμενη ημέρα, από την Πέμπτη 23/3 (ή από την Τετάρτη 22/2), θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 5-9.

Εννοείται πως οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 0-4 δεν χάνουν το δικαίωμα της αίτησης αν δεν υποβάλλουν την ψηφιακή τους δήλωση εντός της ερχόμενης Τετάρτης. Θα μπορούν να κάνουν αίτηση και την Πέμπτη και τις επόμενες ημέρες. Απλώς οι δικαιούχοι με ΑΦΜ που λήγει σε 5-9 δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση την Τετάρτη για να μην προκληθεί συνωστισμός. Γενικώς οι δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο έως τις 15 Μαρτίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους. 

Ωστόσο, όσοι σπεύσουν να υποβάλλουν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν έως τις 3 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως η ΚΥΑ προβλέπει ότι «για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας έως την 28η Φεβρουαρίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 3η Μαρτίου 2023». 

►Διαβάστε επίσης: Market Pass: Πληρωμές δύο ταχυτήτων - Αιτήσεις, ποσά και δικαιούχοι με παραδείγματα

Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό και υποβάλλουν αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου θα πληρωθούν έως 3 Μαρτίου για τρεις μήνες, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Όσοι κάνουν αίτηση από 1η έως 15 Μαρτίου θα πληρωθούν στις 20 Μαρτίου. Εκτοτε, όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα, θα πληρώνονται κάθε μήνα, το πρώτο 3ήμερο του μήνα. Αντίστοιχα όσοι επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν έως την 20ή Μαρτίου 2023. Έκτοτε, θα πληρωθούν άλλη μια φορά, στις 3 Μαΐου, για Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο. 

►Διαβάστε επίσης: Market Pass: Ανοίγει την Τετάρτη η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων

Τι δήλωσε ο Δ. Αναγνωστόπουλος 

«Το Market Pass πρόκειται να ανοίξει από την Τετάρτη. Θα ανοίξει σε δύο μέρες, την πρώτη θα υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 έως 4, ενώ τη δεύτερη μέρα θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες που το ΑΦΜ τους λήγει σε 5 έως 9. Πιστεύουμε πως θα κάνουμε νέο ρεκόρ υποβολής αιτήσεων, περίπου ένα εκατομμύριο αιτήσεις και είναι πολύ σημαντικό το επίτευγμα που θα θέλαμε να φτάσουμε», διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, στο Mega.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως δεν χρειάζεται ο πολίτης να υποβάλει κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό. Θα μπορεί ναμπει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet.

«Δεν χρειάζεται να υποβάλει τίποτα ο πολίτης. Επιπλέον, συνιστούμε την χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας διότι έτσι, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα με το κινητό του τηλέφωνο να αποκτήσει μια πιστωτική κάρτα και να πληρώσει αυτόματα μέσω αυτού. Τα χρήματα καταβάλλονται τις τρεις πρώτες μέρες του μήνα αλλά αν δεν χρησιμοποιήσει τα χρήματα μέσα σε ένα μήνα τότε τα χρήματα θα μείνουν εκεί ώστε να τα χρησιμοποιήσει μέχρι τη λήξη της περιόδου, η οποία είναι στις 31 Αυγούστου 2023. Δεν χάνονται τα χρήματα».

Εάν ο πολίτης κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση του και αυτή δεν εγκριθεί, τότε θα μπορέσει να ξανακάνει την αίτηση σε μεταγενέστερο χρόνο μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρει πως λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα, αλλά όχι το εισόδημα των φιλοξενούμενων και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα φιλοξενούμενα μέλη και τα τέκνα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ