Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΑΙΠΕΔ: Συμμετοχή στον επιταχυντή MENA Maritime Accelerator για startups - Η προθεσμία των αιτήσεων

Στον επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων MENA Maritime Accelerator συμμετέχει το ΤΑΙΠΕΔ, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η βιώσιμη διαχείριση και ανάπτυξη των λιμένων στη δημιουργία αξίας μακροπρόθεσμα για τους Οργανισμούς Λιμένων και τις τοπικές κοινωνίες.

Στόχος του προγράμματος είναι η επιτάχυνση του πράσινου μετασχηματισμού της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μέσα από την υποστήριξη και ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που θα παρέχουν καινοτόμες και βιώσιμες εμπορικές λύσεις, υποστηρίζοντας τη μετάβασή της στην Κλιματική Ουδετερότητα και Ανθεκτικότητα. Ιδρυτικά Μέλη του προγράμματος είναι το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (https://www.athenarc.gr/en) και οι φορείς Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com), The Cyprus Energy Agency (www.cea.org.cy), το Εργαστήριο Αειφόρου Ενέργειας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (www.climatehub.org.cy) και Cleantech Bulgaria (www.cleantech.bg).

Μέσα από αυτήν τη δράση, το ΤΑΙΠΕΔ αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας λιμενικών υποδομών (λιμένες, μαρίνες) με τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και στην προώθηση και εφαρμογή καινοτόμων πιλοτικών εφαρμογών, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, την τόνωση της κυκλικής οικονομίας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι, οι νεοφυείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο έως τις 31 Μαρτίου εφέτος.

Επιπλέον, το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το ΕΚ ΑΘΗΝΑ και το δίκτυο του MENA Maritime Accelerator, προγραμματίζει τη διεξαγωγή εξειδικευμένων σεμιναρίων, προσαρμοσμένων και στοχευμένων στις ανάγκες λιμενικών υποδομών, που θα απευθύνονται στο διοικητικό και επιχειρησιακό προσωπικό τους. Τα σεμινάρια αποσκοπούν στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για το συνεχώς εξελισσόμενο πλαίσιο που αφορά στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη διαχείριση των επιδόσεων των λιμενικών υποδομών σε κριτήρια ESG, καθώς και στις επερχόμενες κανονιστικές αλλαγές που σχετίζονται με τον τομέα δραστηριότητάς τους.

Ήδη, μεγάλος αριθμός Οργανισμών Λιμένων, Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και μαρινών σε όλη τη χώρα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΤΑΙΠΕΔ για τη συμμετοχή τους στα εξειδικευμένα σεμινάρια.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι ενέργειες αυτές θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αειφορικής επίδοσης των λιμένων και μαρινών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά τους και μετατρέποντάς τα σε επιταχυντές για την κυκλική οικονομία και την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ