Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Στο 7,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Στο 8,6% στην Ευρωζώνη

Πηγή: AP

Στο 8,6% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο από 9,2% τον Δεκέμβρη, ενώ στο 7,3%, ήταν στην Ελλάδα. Μάλιστα η χώρα μας κατέγραψε τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat.

Τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα, ήταν λίγο υψηλότερος, καθώς αρχικά είχε εκτιμηθεί στο 8,5% (δεν είχαν συμπεριληφθεί ακόμα τα στοιχεία από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ) και στο 7,2%, αντίστοιχα.

►Διαβάστε επίσης: Eurostat: Στο 7,2% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Στο 8,5% στην Ευρωζώνη

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην Ελλάδα ο πληθωρισμός ήταν 7% τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή της Eurostat, έχει μειωθεί σημαντικά μετά τον Σεπτέμβριο, όταν είχε εκτιναχθεί στο 12,1%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (5,8%), στην Ισπανία (5,9%), στην Κύπρο και στη Μάλτα (και οι δύο 6,8%), ενώ τα υψηλότερα στην Ουγγαρία (26,2%), τη Λετονία (21,4%) και την Τσεχία (19,1%). 

Οι σημαντικότερες ανατιμήσεις σημειώθηκαν στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+2,94) και ακολούθησαν ενέργεια (+2,17 ), υπηρεσίες (+1,80) και μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,73).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ