Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Aνοδος στις τιμές παρά την απόφαση της Societe Generale να κλείσει τη long θέση της

Δεν επηρέασε τα ελληνικά ομόλογα η απόφαση της Soceiete Generale να κλείσει τη θέση που διατηρούσε σε αυτά, αντιθέτως μάλιστα οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν ελαφρώς οι αποδόσεις τους και να περιοριστεί το περιθώριο έναντι των Γερμανικών.

Οι αναλυτές της τράπεζας σε έκθεση τους αναφέρουν ότι αποφάσισαν να κλείσουν τη θέση του στα 10ετή ομόλογα την οποία είχαν ανοίξει τον περασμένο Νοέμβριο. Η τράπεζα αναμένει η ΕΚΤ να προχωρήσει σε επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της προβλέποντας ότι αυτές αθροιστικά θα φθάσουν το 1,25%.

Πάντως η εικόνα της αγοράς ήταν σήμερα ισορροπημένη με αποτέλεσμα μάλιστα να υποχωρήσει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Στη δευτερογενή αγορά, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 137 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 64 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 4,31% από 4,44% χθες έναντι 2,53% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,78% από 1,96% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,0543 δολάρια από το επίπεδο των 1,0598 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1.0570 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ