Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητα: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης

Ακίνητα
Ακίνητα / Πηγή: Intime

«Την Δευτέρα θα ανακοινώσουμε από κοινού με τους συμβολαιογράφους τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτου, ο οποίος σε πρώτη φάση θα είναι ένα ψηφιακό σύστημα πιλοτικό, θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι συμβολαιογράφοι και να αντλήσουν όλον αυτόν τον πακτωλό χαρτιών που ζητούν τώρα από τους πολίτες, να τον αντλούν ψηφιακά» ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ από την Βοστόνη. 
 
Συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε ότι εφόσον το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία, τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο αυτόματα με μια πλατφόρμα που θα έχει μπροστά του. «Αυτό είναι μια μεγάλη ποιοτική αλλαγή, το κάναμε μαζί με τους συμβολαιογράφους για να είναι χρηστικό και λειτουργικό». 

 Στο μεταξύ, ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για «μια ένταση, μια τοξικότητα στο εγχώριο πολιτικό περιβάλλον από τα χρόνια των μνημονίων θα έλεγα μέχρι σήμερα, πρόκειται για δομικό κομμάτι της πολιτικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει. Αυτή υπερβαίνει τα πρόσωπα» είπε και συνέχισε: «Θα ήταν υγιές συνολικότερα για την χώρα, να μπορέσουμε κάποτε να το υπερβούμε εφόσον πλέον είμαστε σε μια πολύ μεγάλη κανονικότητα απ' ό,τι ήμασταν στα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και να μην υπάρχουν πια αυτές οι προσωπικές επιθέσεις, αυτός ο τοξικός πολλαπλασιαστής που κομίζει η αντιπολίτευση στον πολιτικό διάλογο της χώρας μας».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε ότι «η ανάρτηση με τα πρόσωπα των δημοσιογράφων, ασπρόμαυρα, με έναν τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές, μιλάει από μόνη της» και έκανε λόγο για «αυτονόητη ενέργεια, έπρεπε να γίνει, αλλά δεν νομίζω ότι αρκεί. Νομίζω ότι πρέπει να υπερβεί η αξιωματική αντιπολίτευση πολλά πράγματα, πολλά δομικά στοιχεία του εαυτού της».

Πρώτη επιλογή η αυτοδύναμη κυβέρνηση

Όπως τόνισε «η πρώτη μας επιλογή είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και την αξία της αυτοδύναμης κυβέρνησης, την αξία των γρήγορων αποφάσεων, της ταχύτητας την είδαμε σε κάθε κρίση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, είτε ήταν ο Έβρος, είτε το πρώτο lockdown, το πρώτο απαγορευτικό που έπρεπε να φτιάξουμε μέσα σε ώρες το 13033. Αυτά τα ζητήματα εκ των πραγμάτων σε μια χώρα εκκρεμοτήτων όπως η χώρα μας, πρέπει να έχουμε ταχύτητα. Και εκεί πέρα, πρέπει να έχουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση η οποία πρέπει να είναι πλουραλιστική σε σχέση με το ποιοι και πώς συμμετέχουν».

Υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πρόταση της ΝΔ, είναι απολύτως ρεαλιστικό να πούμε ότι θα λάβει την αυτοδυναμία και αυτό είναι που θα διεκδικήσουμε από την ψήφο των πολιτών» και αναφέρθηκε στις ραγδαίες αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη. «Σε όλον τον κόσμο μιλάνε για τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όχι γιατί έχουμε υπερβεί όλες μας τις δυσκολίες, ή επειδή είμαστε τεχνολογικά καινοτόμοι, είμαστε οργανωσιακά καινοτόμοι». Μάλιστα όπως τόνισε, ήδη μιλάνε για τεχνητή νοημοσύνη στην οδήγηση, για αυτοκίνητα, φορτηγά που θα μπορούν να μην έχουν οδηγό, θα μπορεί κάποιος να κάνει ένα χειρουργείο από απόσταση.

Τέλος, αναφέρθηκε στις ουρές που γλίτωσαν οι πολίτες, και όσον αφορά στην υποβολή αιτήσεων του market pass, έκανε λόγο για πάνω από 2 εκατομμύρια αιτήσεις που έγιναν. Οι πληρωμές, όπως σημείωσε, ξεκινούν από τις 3 Μαρτίου, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ