Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ecofin: Μετά τις 19 Φεβρουαρίου η υποβολή των σχεδίων ανάκαμψης

Πηγή: AP Images

Μετά τις 19 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι χώρες της ΕΕ να υποβάλουν επίσημα τα εθνικά τους Σχέδια Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αναφέρθηκε στο Ecofin που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση με τα αποτελέσματα του Ecofin, την παραπάνω ημερομηνία θα τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός που θα διέπει το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συζήτησαν για την εν εξελίξει προετοιμασία των σχεδίων και των προτεραιοτήτων τους, συμφωνώντας ότι είναι σημαντικό να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποβληθούν περιεκτικά και φιλόδοξα σχέδια το συντομότερο δυνατόν.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να οριστικοποιηθούν τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας με έναν αποτελεσματικό και διεξοδικό τρόπο, ώστε να είναι δυνατή μία θετική αξιολόγηση και η γρήγορη εκταμίευση των τόσο αναγκαίων κεφαλαίων», δήλωσε ο Ζοάο Λεάο, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας που έχει την προεδρία του Ecofin το τρέχον εξάμηνο.

 

Image removed.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ