Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Επενδύει 150-200 εκατ. ευρώ σε τρία ξενοδοχεία της Χαλκιδικής

«Το επόμενο ταξίδι σας στην Ελλάδα μπορεί να είναι σε ξενοδοχείο της Goldman Sachs», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Wall Street Journal που αναφέρεται στην αγορά από τον μεγάλο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό οίκο τριών ξενοδοχείων στη Χαλκιδική.

«Η αναζήτηση σταθερών εσόδων οδήγησε την Goldman Sachs σε ένα απίθανο μέρος, στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης που κλόνισε την Ευρώπη πριν από μία δεκαετία», αναφέρει η WSJ.

Η επένδυση της Goldman Sachs ανέρχεται περίπου σε 150 έως 200 εκατ. ευρώ και αφορά τρία παραθαλάσσια ξενοδοχεία, σημειώνει η WSJ επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Η Goldman Sachs αναζητεί και άλλα ακίνητα

Το σχέδιο της τράπεζας είναι να ανακαινίσει τα ξενοδοχεία, τα οποία είναι σήμερα κλειστά, για να τα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη διετία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο τραπεζικός κολοσσός αγόρασε τα ξενοδοχεία τον Οκτώβριο και έχει κάνει πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση που θα χρειαστεί η ανακαίνισή τους. Η Goldman αναζητεί και άλλα ακίνητα – στην Ελλάδα και αλλού - και αναπτύσσει ένα brand που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για όλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

Αίτηση για υπαγωγή στις στρατηγικές επενδύσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, έχει δηλώσει ότι η Goldman κατέθεσε πρόταση στην Enterprise Greece για υπαγωγή του σχεδίου της στις στρατηγικές επενδύσεις.

«Αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη εταιρεία αυτού του βεληνεκούς εμπιστεύεται την Ελλάδα, σημαίνει ότι οι πελάτες που πάει να προσελκύσει θα είναι πολύ υψηλού εισοδήματος, ακριβώς το τουριστικό μοντέλο το οποίο θέλουμε να προσελκύσουμε και άρα αυτό δείχνει το μέγεθος της αλλαγής της χώρας. Άλλωστε, έχουν έρθει πολλοί μεγάλοι ήδη, όπως η Blackstone», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης σε ομιλία που έκανε τον Δεκέμβριο στο «33rd Greek Economic Summit».

Θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία

Η αμερικανική τράπεζα διευρύνει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα καθώς εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε πρόσφατη έκθεσή της μάλιστα εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Ελλάδα να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα στις 21 Απριλίου, όταν θα γίνει η αξιολόγησή της από τον οίκο S&P.

Χθες, εξ άλλου, ανακοινώθηκε ότι η Goldman Sachs κατέχει μετοχές της ΔΕΗ με το 5,27% των δικαιωμάτων ψήφου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ