Νέα
  • ΓΔ: 930.63 +1.86%
  • Τζίρος: 42,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φορολογικές δηλώσεις: Επιστροφές μέχρι και 1.930 ευρώ

Δημόσιο / Πηγή: Intime
Δημόσιο / Πηγή: Intime

Επιστροφές φόρων μέχρι και 1.930 ευρώ, εκτιμάται ότι θα δουν οι πολίτες με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2021.

Η μείωση των εσόδων κατά το 2020, ως απόρροια κυρίως των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, θα συνιστά για τους φορολογούμενος ανάλογη επιστροφή στα εκκαθαριστικά τους σημειώματα.

Ακόμη, οι μειωμένοι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που θέσπισε το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδήματα του 2020, συμπεριλαμβάνονται στην εξίσωση της αυξημένης επιστροφής.

Οι μειώσεις στα ετήσια φορολογητέα εισοδήματα θα είναι τουλάχιστον στο 30% και σε πολλές περιπτώσεις θα φθάνουν ή και θα υπερβαίνουν το 50%. Ως εκ τούτου, περισσότεροι από 1.000.000 εργαζόμενοι θα δικαιούνται μεγάλα ποσά επιστροφών φόρου.

Τα αυστηρά μέτρα επιπέδου Α' και Β' σε συνδυασμό με τα σκληρά lockdown, που επέβαλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας το 2020, είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός εργασίας περισσότεροι από 1.700.000 μισθωτοί εργαζόμενοι, καθόσον τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, σε ορισμένες περιπτώσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης έλαβαν κρατικές αποζημιώσεις ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ και 534 ευρώ, ανά μήνα, οι οποίες ήταν ακατάσχετες και αφορολόγητες και ως εκ τούτου δεν εντάσσονται στο φάσμα των ετήσιων φορολογητέων εισοδημάτων τους.

Κατά συνέπεια, οι παραπάνω εργαζόμενοι, πρόκειται να εμφανίσουν σημαντικά μειωμένα φορολογητέα εισοδήματα στις δηλώσεις του 2021, για τα εισοδήματα του περασμένου έτους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ