Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελ. Λουρή - Μενδρινού: Εντός χρονοδιαγραμμάτων η υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Ελένη Λουρή

 «Ο αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας αποτελεί τοπόσημο για την πατρίδα μας και ειδικότερα την Αττική και μπορεί να αποτελέσει πόλο προσέλκυσης τουριστών και συνεπώς οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Συγχαίρω την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την εξαιρετική δουλειά σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων, της περιφέρειας και του δήμου».

Αυτό επεσήμανε η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Μενδρινού, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο στην Ελευσίνα, η οποία είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-20 προχωρά εντός χρονοδιαγραμμάτων ώστε τα προγράμματα να ολοκληρωθούν με βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων στο σύνολό τους».

Η υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης έργων αποκατάστασης και ανάδειξης καθώς και δημιουργίας διαδραστικών εμπειριών επίσκεψης, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-20 καθώς και άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ