Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αισιόδοξοι και σίγουροι για τον «καθαρό ορίζοντα» της οικονομίας Χατζηδάκης και Στουρνάρας

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον κ. Χατζηδάκη να τονίζει ότι «και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Είμαστε σε μία περίοδο, στην οποία συντρέχουν μία σειρά από πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την αισιοδοξία» και τον κ. Στουρνάρα να σημειώνει πως «υπάρχει συναντίληψη. Οι οιωνοί είναι άριστοι».

Στη δήλωσή του ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με μεγάλη χαρά συνάντησα σήμερα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχαμε εξαιρετική συνεργασία για 2 χρόνια όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Οικονομικών την περίοδο 2012-2014 κι εγώ Υπουργός Ανάπτυξης σε αυτό εδώ το Υπουργείο. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί φυσικά. Συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές επαφές. Είναι θεσμική μας υποχρέωση ούτως ή άλλως -σεβόμενη η κυβέρνηση την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος-, αλλά έχουμε και πολύ παραπάνω λόγους να κρατήσουμε αυτή την επαφή την οποία ούτως ή άλλως είχαμε σε προσωπικό επίπεδο». 

«Και οι δυο είμαστε αισιόδοξοι», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, «για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω ότι είμαστε σε μία περίοδο, στην οποία συντρέχουν μία σειρά από πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις που ενισχύουν αυτή την αισιοδοξία. Η ελληνική οικονομία έχει κάνει βήματα μπροστά στο επίπεδο της αύξησης των επενδύσεων, της αύξησης των εξαγωγών, της αύξησης του ΑΕΠ, της μείωσης της ανεργίας. Και είναι στο χέρι μας εφαρμόζοντας την σωστή οικονομική πολιτική και ειδικά την σωστή δημοσιονομική πολιτική μακριά από δημαγωγικούς πειρασμούς, να προχωρήσουμε μπροστά, στέλνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι η χώρα μας ακολουθεί μία πορεία Ευρώπης και κοινής λογικής, μια πορεία σαν κι αυτή που ακολούθησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιταχύνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες και εκπλήσσοντας ευχάριστα για την αποφασιστικότητά μας. Στόχος η Ελλάδα να γίνει μια πραγματικά προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην οικονομία».

Γ. Στουρνάρας: Η Ελλάδα είναι πια τελείως διαφορετική

Από την πλευρά του ο Γ. Στουρνάρας, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σημείωσε πως «με χαρά, αλλά και συγκίνηση επέστρεψα σήμερα σε αυτή την αίθουσα. Και χαίρομαι που μετά από 11 χρόνια μιλάμε σε διαφορετικούς τόνους. Η Ελλάδα είναι πια τελείως διαφορετική από αυτή που ήταν τότε και της ανοίγεται μπροστά ένας καθαρός ορίζοντας στην οικονομία». 

«Με τον Υπουργό είχαμε την ευκαιρία και κάναμε μια επισκόπηση των οικονομικών εξελίξεων: Μακροοικονομικά, δημοσιονομικά, τραπεζικό σύστημα. Και καταλήξαμε σε μία λέξη: Υπάρχει συναντίληψη. Και του είπα ότι, πέραν βεβαίως από τα θέματα στα οποία έχουμε αρμοδιότητα, που είναι θέματα νομισματικής πολιτικής, θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, στο καταστατικό προβλέπεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι και σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου για οποιαδήποτε θέματα μπορεί να βοηθήσει και το Υπουργείο βεβαίως θέλει βοήθεια. Έχουμε ένα τμήμα ερευνών, ίσως το μεγαλύτερο στη χώρα. Θα είναι στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών σε όποια θέματα χρειαστεί τη συνδρομή της Τραπέζης της Ελλάδος. Νομίζω ότι οι οιωνοί είναι άριστοι», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ