Νέα
  • ΓΔ: 1443.94 -0.33%
  • Τζίρος: 53,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Focus Bari: Αποφεύγουν τα ρίσκα στο χρηματιστήριο οι Eλληνες

Πηγή: Eurokinissi

Παρόλο που οι Έλληνες αναζητούν κερδοφόρους τρόπους να επενδύσουν τα χρήματά τους, εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αναλάβουν κινδύνους στο χρηματιστήριο, σύμφωνα  έρευνα της Focus Bari, η οποία διενεργήθηκε ανάμεσα σε 6.210 Έλληνες μεταξύ 18 και 64 ετών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Mου αρέσει να παίρνω ρίσκα στο χρηματιστήριο» το 23% συμφωνεί και το 63% διαφωνεί.

Μάλιστα, όσο μεγαλώνει το ηλικιακό δείγμα, τόσο μεγαλώνει η αποφυγή του ρίσκου. Στις νεαρές ηλικίες (που ίσως είναι και οι ηλικίες με χαμηλότερα εισοδήματα), αποφεύγει το χρηματιστηριακό ρίσκο το 39% και το αποδέχεται το 27%. Στις ηλικίες άνω των 55 ετών αποφεύγει το χρηματιστηριακό ρίσκο το 72% και το αποδέχεται μόλις το 7%.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι η επένδυση σε μετοχές φαίνεται πολύ επικίνδυνη. Απ’ αυτό το δείγμα, στους άνδρες το ποσοστό διαμορφώνεται στο 51% και στις γυναίκες στο 55%. Το 34% ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί. Επίσης και εδώ όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο αυξάνεται το ποσοστό που συμφωνεί ότι η επένδυση σε μετοχές είναι πολύ επικίνδυνη.

Διαδικτυακή τραπεζική

Οι Έλληνες, όλων των ηλικιών, φαίνεται να γίνονται πιο άνετοι με τα διαδικτυακά τραπεζικά συστήματα.

Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, συνειδητοποιούν επίσης περισσότερο τις διαδικτυακές απάτες και ελέγχουν τακτικά τον λογαριασμό τους για ύποπτες συναλλαγές, ενώ παράλληλα δηλώνουν την ανάγκη για περισσότερες εκπαιδευτικές εκστρατείες σχετικά με το θέμα.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να γίνει θύμα στις μέρες μας. Το 63% των ανδρών ερωτηθέντων και το 68% των γυναικών εκτιμούν ότι μπορεί να πέσουν θύμα.

Ασφάλεια δεδομένων

Όσον αφορά τα προσωπικά τους στοιχεία, οι Έλληνες εξακολουθούν να ανησυχούν για το απόρρητο και την ασφάλειά τους και ποια από τα προσωπικά τους στοιχεία τους είναι διαθέσιμα δημόσια. Το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερες εκστρατείες ευαισθητοποίησης σχετικά με απάτες ή υποκλοπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηλικίες 18-24 το ποσοστό είναι 56% ενώ στις ηλικίες άνω των 55 ετών το ποσοστό αυξάνεται στο 85%. Αυτό σημαίνει ότι η ανασφάλεια για τα προσωπικά δεδομένα αυξάνεται ταυτόχρονα με την ηλικία.

Κρυπτονομίσματα: Δεν τα κατανοούν ή δεν τα εμπιστεύονται πλήρως 1 στους 2

Τα κρυπτονομίσματα είναι ένα θέμα που μπερδεύει πολύ τους Έλληνες, καθώς 1 στους 2 δεν κατανοούν ή δεν τα εμπιστεύονται πλήρως. To 39% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, είναι απλά μία μόδα. Όμως το 76% των ερωτηθέντων τονίζει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό για τα cryptos.

Έτσι, εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι για το τι θα συμβεί στο μέλλον και για το αν πρέπει ή όχι να ενσωματώσουν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin στην καθημερινή τους ζωή. To 39% των ανδρών και το 48% παραμένουν ουδέτεροι ως προς τα κρυπτονομίσματα. Πιο δεκτικές είναι οι νεότερες ηλικίες καθώς τα αποδέχονται το 31% στις ηλικίες 18-24 και το 30% στις ηλικίες 25-34.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ