Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις και παροχή αιγίδας 1.200.000 ευρώ για πολυθεματικά φεστιβάλ-δράσεις

Εγκρίσεις συνολικού ύψους 1.200.000 ευρώ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟ, στις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η πρόσκληση αφορά σε επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας σε πολυθεματικά φεστιβάλ και δράσεις, για το έτος 2023.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟ υποβλήθηκαν συνολικά αιτήματα επιχορήγησης και παραχώρησης αιγίδας από εκατόν εβδομήντα τρεις (173) φορείς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυθεματικών φεστιβάλ/δράσεων.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Χαράλαμπο Ρασσιά (Καλλιτέχνη), Λάμπρο Λιάβα (Μουσικολόγο, Καθηγητή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μύρωνα Μιχαηλίδη (Αρχιμουσικό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου), Μάριο Κωστάκη (Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού), Αναστασία Γκάτζιου (Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Δράσεων και Εποπτείας του Υπουργείου Πολιτισμού, ως Συντονίστρια) εξέτασε λεπτομερώς τα αιτήματα των φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των πολυθεματικών Φεστιβάλ/δράσεων και γνωμοδότησε υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης και παροχής αιγίδας, κατά περίπτωση, σε 115 φορείς, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα κριτήρια και τις προτεραιότητες της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού, όσο και τη γενικότερη συγκυρία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ