Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αποκάλυψη Open: Τα funds υπογράφουν συμφωνητικά με δικαστικούς επιμελητές και ζητούν προμήθεια

Τα funds υπογράφουν συμφωνητικά με δικαστικούς επιμελητές, ζητώντας προμήθειες και επιβάλλοντας πέναλτι αν καθυστερήσουν να... κάνουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εκπομπής «Ωρα Ελλάδος» στο Open.

Η εκπομπή αποκάλυψε ένα τετρασέλιδο ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και ενός δικαστικού επιμελητή.

Από το έγγραφο προκύπτουν τρία ζητήματα: 

1. Υπάρχει σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του δικαστικού επιμελητή 

2. Σε περίπτωση που καθυστερήσει ο δικαστικός επιμελητής τις ενέργειες, καλείται από την εταιρεία να της καταβάλει πέναλτι 500 ευρώ ανά περίπτωση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο όρος της συμφωνίας, «σε περίπτωση που ο δεύτερος συμβαλλόμενος (σ.σ.: ο επιμελητής) καθυστερήσει τη διενέργεια των ενεργειών που του ζητήθηκαν, η παρούσα σύμβαση λύεται και ο δεύτερος συμβαλλόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στην πρώτη ως ποινή το ποσό των 500 ευρώ ανά περίπτωση».

3. Oι εταιρείες ζητούν και προμήθεια από τους δικαστικούς επιμελητές. «Στο πλαίσιο του παρόντος συμφωνητικού, τα μέλη συμφωνούν αμοιβαία και αποδέχονται ότι η πρώτη συμβαλλόμενη δικαιούται προμήθεια, η οποία υπολογίζεται επί του καθαρού ποσού που λαμβάνει ο δεύτερος συμβαλλόμενος από τον Δανειστή», αναφέρει το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το Open.

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ