Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισχροκέρδεια: Στο μικροσκόπιο το «Καλάθι των μαθητών» - Αυστηρό μήνυμα Σκρέκα

«Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει ή να βγάλει έστω και ένα λεπτό παραπάνω από ό,τι έβγαζε το διάστημα πριν την πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης: Βαριές «καμπάνες» σε γνωστές αλυσίδες για πλασματικές εκπτώσεις

«Επιβάλαμε χθες πρόστιμα 940.000 ευρώ σε 5 αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ πριν λίγες εβδομάδες επιπλέον 1.400.000 ευρώ», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε το σύνολο των κωδικών που περιλαμβάνονται στο "Καλάθι των Μαθητών"για τα σχολικά είδη. Εντός του 2023, έχουμε διενεργήσει πάνω από 9.000 ελέγχους, έχουμε διαπιστώσει 1.300 παραβάσεις και έχουμε επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ».

Ο κ. Σκρέκας ανεγνώρισε ότι «η ακρίβεια επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές» και ιεράρχησε ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης «να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και αυτούς που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

«Εργαζόμαστε -εξήγησε- πάνω σε τρείς άξονες: αυστηρούς ελέγχους στην αγορά, ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσα από το "Καλάθι του Νοικοκυριού" και το "Καλάθι των Μαθητών" και, τρίτον, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, με αυξήσεις μισθών, μείωση της φορολογίας και μέτρα όπως το market pass, μέσω του οποίου καλύπτουμε σε 1.000.000 νοικοκυριά σχεδόν το 100% της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα. Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας», διαβεβαίωσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ