Νέα
  • ΓΔ: 1411.59 -0.12%
  • Τζίρος: 25,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Στο 3,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο – Στο 5,2% στην Ευρωζώνη

Πηγή: Eurokinissi

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ήταν 5,2% τον Αύγουστο του 2023, από 5,3% τον Ιούλιο, και 9,1% πέρυσι τον ίδιο μήνα.σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 5,9% τον Αύγουστο του 2023, από 6,1% τον Ιούλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο ήταν 10,1%. Ελαφρά υψηλότερα διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο σε σχέση με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε άνοδο της τάξεως του 3,5% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με έναν χρόνο νωρίτερα, παραμένοντας στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με τον Ιούλιο, ένας ρυθμός ελαφρώς υψηλότερος από το 3,4% της αρχικής ανάγνωσης. 

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία (2,3%), την Ισπανία και το Βέλγιο (αμφότερα 2,4%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (14,2%), την Τσεχία (10,1%) και τη Σλοβακία (9,6%).

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 15 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έντεκα.

Τον Αύγουστο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ευρωζώνης προήλθε από τις υπηρεσίες (+2,41%), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+1,98), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,19) και την ενέργεια
(-0,34%).

Πηγή: Eurostat
Πηγή: Eurostat

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ