Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Η Ελλάδα έχει έλλειμμα εξειδικευμένων εργαζόμενων - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Κομισιόν / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Ελλάδα έχει λιγότερους εργαζόμενους με υψηλές δεξιότητες σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2022, από τις 24 περιφέρειες της ΕΕ στις οποίες οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι ήταν λιγότεροι από το 29,5% των απασχολούμενων ηλικίας 25-64 ετών, οι 10 ήταν ελληνικές, οι έξι ρουμανικές, τρεις βουλγαρικές, τρεις ισπανικές και μία κροατική.

Η Eurostat θεωρεί ως εξειδικευμένους εργαζόμενους τους μάνατζερ, τους τεχνικούς, τους επαγγελματίες και τους βοηθούς επαγγελματίες. Συνολικά στην ΕΕ, το 44,2% του συνόλου των εργαζομένων ήταν εξειδικευμένοι και σε απόλυτο αριθμό ήταν 80 εκατομμύρια. Στις 106 από τις 241 περιφέρειες της, το ποσοστό των εξειδικευμένων εργαζομένων ήταν μεγαλύτερο από τον μέσο όρο.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εξειδικευμένων εργαζομένων στην Ελλάδα είχαν οι περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας (21,8%) και των Ιόνιων Νησιών (22,3%), ενώ τα υψηλότερα η Αττική (41,8%), η Κεντρική Μακεδονία (29,7%) και η Θεσσαλία (29,5%). 

Οι περιφέρειες  της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά εξειδικευμένων εργαζόμενων ήταν της Στοκχόλμης (73,6%), της Ουτρέχτης στην Ολλανδία (68,9%), του Λουξεμβούργου και της Brabant Wallon στο Βέλγιο.

eurostat, εξειδικευμένοι εργαζόμενοι
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ