Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kόφτης στις αποζημιώσεις των πληγέντων από φυσικές καταστροφές - Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Πηγή: Eurokinissi

Οι διπλά πληγέντες από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias θα λάβουν το 50% της δεύτερης αποζημίωσης που δικαιούνται, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Αφορά την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, ύψους 6.600 ευρώ.

Στην τροποποίηση της υπ’  αρ. 33862/06.05.2019 (Β’ 1699) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών «Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές», επισημαίνεται ότι σε περίπτωση εκδήλωσης αλληλουχίας πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, εντός τριάντα ημερών στην ίδια δημοτική κοινότητα του οικείου Δήμου με συνέπεια να πληγούν εκ νέου ήδη πληγέντες υποψήφιοι δικαιούχοι, το ύψος του δικαιούμενου ποσού, μειώνεται κατά 50%. Την ίδια μείωση θα έχουν και οι αποζημιώσεις που αφορούν δευτερεύουσα κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου και η Elias στις 25 του ίδιου μήνα, άρα το διάστημα που μεσολάβησε είναι κάτω από το όριο των 30 ημερών που ορίζει η ΚΥΑ, προκειμένου οι εκ νέου πληγέντες να δικαιούνται όλο το ποσό της αποζημίωσης.

Τι αναφέρει η ΚΥΑ:

«3. Η Επιτροπή προσδιορίζει το ύψος του επιδόματος του άρθρου 2 της παρούσης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Παράρτημα αυτής. Σε περίπτωση δευτερεύουσας κατοικίας, το προσδιοριζόμενο ποσό μειώνεται κατά 50%. Σε περίπτωση εκδήλωσης αλληλουχίας πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, εντός τριάντα ημερών στην ίδια δημοτική κοινότητα του οικείου Δήμου με συνέπεια να πληγούν εκ νέου ήδη πληγέντες υποψήφιοι δικαιούχοι, τότε το ύψος του δικαιούμενου ποσού, όπως αυτό προσδιορίζεται με το πρώτο και δεύτερο εδάφιο της παρούσας, μειώνεται κατά 50%.

Εφόσον, έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα ημερών από την πλημμύρα που έχει χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, ή δεν έχει πληγεί κάποιος υποψήφιος δικαιούχος από την προηγούμενη πλημμύρα, το ύψος του δικαιούμενου ποσού καταβάλλεται στο 100%».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ