Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Σε πτωτική τροχιά ο πληθωρισμός αλλά αυξήθηκε κι άλλο η αβεβαιότητα

O πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε πτωτική τροχιά τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Λουίς ντε Γκίντος, αλλά εμφανίστηκε επιφυλακτικός λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις τιμές του πετρελαίου μετά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

«Το μακροοικονομικό περιβάλλον υπόκειται σε τεράστια αβεβαιότητα, κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον… ιδιαίτερα μετά τα όσα συνέβησαν στο Σαββατοκύριακο», δήλωσε.

Ο βρετανικός δείκτης μετοχών FTSE 100 καταγράφει κέρδη σήμερα καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τις δυνάμεις της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ντε Γκίντος είπε ότι αναμένεται υποχώρηση τόσο του γενικού όσο και του δομικού πληθωρισμού, αλλά τόνισε ότι παραμένει ξεκάθαρα πάνω από τον στόχο 2% για τον πληθωρισμό.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε εγρήγορση «κυρίως λόγω της πορείας των τιμών πετρελαίου, της υποτίμησης του ευρώ και της εξέλιξης του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος».

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο – ρεκόρ τον Σεπτέμβριο – με το επιτόκιο καταθέσεων να φτάνει το 4% - ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,3%.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ