Νέα
  • ΓΔ: 1464.39 +0.45%
  • Τζίρος: 74,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

JP Morgan: Βλέπει επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από S&P και Fitch

Τη χορήγηση επενδυτικής βαθμίδας στην Ελλάδα από τον οίκο S&P την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, και τον οίκο Fitch την 1η Δεκεμβρίου, βλέπει η JP Morgan.

Σε έκθεσή της, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι είναι υψηλή η πιθανότητα να αναβαθμίσει ο S&P το ελληνικό αξιόχρεο στη βαθμίδα BBB- με σταθερή προοπτική από ΒΒ+ με θετική προοπτική που είναι σήμερα.

Σημειώνει ότι για να ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα σε διεθνείς δείκτες που παρακολουθούν θεσμικοί επενδυτές θα πρέπει αυτά να έχουν την επενδυτική βαθμίδα από δύο από τους τρεις μεγάλους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης – S&P, Fitch και Moody’s. Συνεπώς, η αξιολόγηση του Fitch την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, με τη JPMorgan να εκτιμά πως θα δώσει και ο οίκος αυτός την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα πήρε στις 8 Σεπτεμβρίου την επενδυτική βαθμίδα από τον καναδικό οίκο DBRS, ο οποίος λαμβάνεται υπόψη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων στις πράξεις αναχρηματοδότησής της.

Οι προβλέψεις για το spread

Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ανέλθει στο 2,4% φέτος, ο πληθωρισμός στο 4,2% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,9% του ΑΕΠ, ενώ ο δείκτης του χρέους προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 160% και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα έχει υψηλό έλλειμμα 9,2% του ΑΕΠ.

Το spread στην απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων σε σχέση με των αντίστοιχων γερμανικών τίτλων αναμένεται να μειωθεί στις 135 μονάδες βάσης (1,35 ποσοστιαίες μονάδες) έως το τέλος του έτους από περίπου 150 μ.β. σήμερα και να μειωθεέ ελαφρά περαιτέρω στη συνέχεια στις 130 μ.β., όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μήνες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ