Νέα

Στην Αθήνα η Κριστίν Λαγκάρντ για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ - Υποδοχή από Γ. Στουρνάρα

Στην Αθήνα προσγειώνονται σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο των 19 κεντρικών τραπεζιτών των χωρών – μελών του Ευρωσυστήματος και το 6μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με επικεφαλής την πρόεδρο, Κριστίν Λαγκάρντ, για να συνεδριάσουν και να λάβουν από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική.

Στην ΤτΕ θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη 25 και μεθαύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΚΤ, με οικοδεσπότη τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης υποδέχθηκε ήδη την κ. Λαγκάρντ και την ξενάγησε στο κτίριο της ΤτΕ επί της Πανεπιστημίου.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, επικουρούμενη από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουίς ντε Γκίντος  και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ’ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ