Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πηγές ΤΧΣ για UniCredit: Το Ταμείο δεν είναι υποχρεωμένο να αποκαλύψει όρους από απρόσκλητες προσφορές - Πώς θα φύγει από την Alpha Bank

Το γεγονός ότι η Alpha και η Unicredit ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία στην οποία γινόταν και αναφορά σε αγορά του ποσοστού του Ταμείου, δεν υποχρεώνει το Ταμείο να προβεί σε ανακοίνωση πολύ περισσότερο να αποκαλύψει τους ειδικότερους όρους που τυχόν περιλαμβάνονται σε προσφορές που λαμβάνει από ενδιαφερομένους αγοραστές, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές είναι απρόσκλητες (unsolicited).

Σε περίπτωση πολλαπλών προσφορών κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε σύγχυση και θα οδηγούσε σε παραπληροφόρηση της αγοράς και του επενδυτικού κοινού χωρίς να εξυπηρετείται κάποιος αντικειμενικός σκοπός διαφάνειας.

Τέτοιου είδους προσφορές όπως και η συγκεκριμένη τελούν υπό υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας για την προστασία των συμφερόντων των εμπλεκομένων μερών σε αυτό το στάδιο.

Στην παρούσα φάση και από την ανακοίνωση των τραπεζών και του Ταμείου φαίνεται ότι αφορά σε  ‘ιδιωτική’ συναλλαγή μεταξύ μετόχων, που δεν αφορά τους άλλους μετόχους. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πρόταση της Unicredit δεν είναι δεσμευτική για το Tαμείο γιατί το Ταμείο βάση της στρατηγικής του θα πρέπει να ‘τρέξει’ διαγωνιστική διαδικασία πριν λάβει την οριστική απόφαση για την πώληση της συμμετοχής του στην ALPHA BANK.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αποκάλυψη των ειδικότερων όρων είναι αντίθετη με τα συμφέροντα του Tαμείου σκοπός του οποίου είναι και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του κατά τη φάση της αποεπένδυσης προς  εξυπηρέτηση και του δημόσιου συμφέροντος το οποίο αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο της φύσης του Ταμείου και των διατάξεων πάνω στα οποία στηρίζεται η λειτουργία του.

Επομένως, η αποκάλυψη ειδικών όρων και ιδιαίτερα της τιμής στην παρούσα αρχική φάση θα περιόριζε τη δυνατότητα του Ταμείου να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους ενδιαφερόμενους κατά τα επόμενα στάδια της διαδικασίας αποεπένδυσης και να μεγιστοποιήσει τα έσοδα της πώλησης για το Ελληνικό  Δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση η τιμή θα ανακοινωθεί πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας όπως προβλέπει η στρατηγική αποεπένδυσης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ