Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ: JP Morgan και Εurobank Equities συστήνουν οverweight και τιμή στόχο με άξονα τα 13 ευρώ - Περιθώρια ανόδου άνω του 30%

Θετικά νέα για τη ΔΕΗ, καθώς τόσο JP Morgan όσο και η Eurobank Equities τοποθετούν τη μετοχή της εταιρείας στις κορυφαίες επιλογές τους.

Ειδικότερα, η J.P. Morgan συνεχίζει να βλέπει θετικά τη μετοχή της ΔΕΗ και συστήνει overweight και τιμή στόχο στα 13,50 ευρώ, ενώ από την πλευρά της η Eurobank Equities, τοποθετεί τη μετοχή στις κορυφαίες επιλογές της, με σύσταση buy και τιμή στόχο στα 13 ευρώ. 

Η JP. Morgan σημειώνει πως η ΔΕΗ δημοσίευσε σταθερά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με τα EBITDA να είναι +13% υψηλότερα έναντι των εκτιμήσεων της JPM, με το επαναλαμβανόμενο EBITDA στο εννεάμηνο να αποτελεί το 78% του επαναλαμβανόμενου στόχου για φέτος (1,2 δισ. ευρώ).

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με με τη Eurobank Equities, η μετοχή συνεχίζει να κινείται κοντά στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2021.  Η χρηματιστηριακή αναμένει απόδοση 32,7% για τη μετοχή τους επόμενους 12 μήνες και μερισματική απόδοση 2,5%, με τη συνολική απόδοση να διαμορφώνεται στο 35,2%. 

Σύμφωνα με το report της χρηματιστηριακής, τα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) του 9μήνου 2023 έφθασαν στα 937 εκατ. ευρώ (+45%), κάτι που καθιστά εφικτό τον στόχο για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ στο σύνολο του έτους.

Επιπροσθέτως η Eurobank Equities υπογραμμίζει πως οι δύο πρόσφατες εξαγορές (Enel Romania και Κωτσόβολος) φαίνεται ότι θα ενισχύσουν την αξία του Ομίλου, με τη ΔΕΗ να μεταμορφώνεται σε έναν πλήρως ενοποιημένο ηγέτη της «πράσινης» ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όσον αφορά την κύρια δραστηριότητα της ΔΕΗ, δηλαδή τον ηλεκτρισμό, η χρηματιστηριακή εταιρεία προαναγγείλει την περαιτέρω τόνωση της κερδοφορίας, χάρη σε:

  • Την εμπορική λειτουργία της νέας λιγνιτικής μονάδες
  • Τη λήξη των ζημιογόνων συμβολαίων προμήθειας
  • Το υψηλότερο WACC (μέσο σταθμικό κόστος κεφαλαίου)

Ειδική μνεία γίνεται και στον τομέα των ανανεώσιμων, με την εξαγορά της Enel να «γιγαντώνει» το λειτουργικό χαρτοφυλάκιο σε 1,3 GW. Την ίδια στιγμή, επίπλεον 5GW έχουν ολοκληρώσει το στάδιο των αδειοδοτήσεων. Μέχρι το 2024, η εγκατεστημένη ισχύς θα υπερβαίνει τα 2 GW, εκτιμά η Eurobank Equities.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ