Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurostat: Σχεδόν 7 στους 10 Ελληνες αισθάνονται φτωχοί - Πολύ περισσότεροι απ' ό,τι οι Βούλγαροι

Το κτίριο τηε Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP
Το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες / Πηγή: AP

Οι Ελληνες θεωρούν ότι είναι φτωχοί σε πολύ υψηλά ποσοστά, που ξεπερνούν αυτά κάθε άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης το 2022, σχεδόν επτά στους δέκα Ελληνες (το 68,4%) αυτοπροσδιορίζονται ως φτωχοί, πολύ περισσότεροι από τους Βούλγαρους (40,4%) και του Κύπριους (29,5%) που είναι στη δεύτερη και την τρίτη θέση.

Πάνω από τα τέσσερα πέμπτα (το 81,6%) των Ελλήνων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο χαρακτηρίζονται ως φτωχοί, με το αντίστοιχο ποσοστό όσων έχουν μεσαίο επίπεδο μόρφωσης να φτάνει κοντά στο 70%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι και σχεδόν ένας στους δύο με υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο θεωρούν ότι είναι φτωχοί.

Τα υποκειμενικά ποσοστά φτώχειας είναι υψηλότερα σε 26 χώρες της ΕΕ για όσους έχουν χαμηλότερο εκπαιδευτικό επίπεδο σε σχέση με όσους έχουν μεσαίο ή υψηλότερο επίπεδο, αλλά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το υποκειμενικό ποσοστό φτώχειας για όσους έχουν χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης ήταν 29,5% στο σύνολο της ΕΕ, 18% για τα άτομα με μεσαίο μορφωτικό επίπεδο και μόλις 9,2% για τα ανώτερα μορφωτικά στρώματα.

Eurostat, φτώχεια
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ