Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Σκρέκας: Στόχος το ποσοστό της βιομηχανίας στο ΑΕΠ να φθάσει στο 15% το 2030

Κώστας Σκρέκας

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμμετοχή της ελληνικής βιομηχανίας στο ΑΕΠ να φθάσει το 15% το 2030 από 11% σήμερα και να απασχολεί 650.000 εργαζόμενους, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην έβδομη συνάντηση κορυφής για τη Ν.Α. Ευρώπη και τη Μεσόγειο που διοργανώνει ο Economist. 

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς βιομηχανικούς ομίλους, οι οποίοι άντεξαν την υπερδεκαετή οικονομική κρίση ότι η βιομηχανία αμείβει τους εργαζόμενούς της με μισθούς 30% υψηλότερους σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους κλάδους, αύξησε κατά 35% τις εξαγωγές της το 2022 και δημιουργεί σταθερές θέσεις εργασίας. «Η ελληνική βιομηχανία συμμετέχει στη μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης», πρόσθεσε. 

Οι τρεις άξονες του κυβερνητικού σχεδίου

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέπτυξε «το ολιστικό  σχέδιο» που υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και την αειφόρο ανάπτυξή της, βάσει των δεδομένων της Πράσινης Μετάβασης. Οπως είπε, «η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες: 

  • Στην περαιτέρω διευκόλυνση, την απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιούμε μια τεράστια προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών που απαιτούνται για την αδειοδότηση μιας νέας επένδυσης στη χώρα μας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους 10 μήνες. 
  • Στη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με τη βιομηχανία και την αγορά. Στόχος είναι να παράγουμε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και έτσι να διασφαλίσουμε βιώσιμους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια..
  • Στη δημιουργία υποδομών για την υποδοχή νέων βιομηχανικών επενδύσεων. Από τον ΟΟΣΑ, για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, ολοκληρώνεται η εκπόνηση μιας σημαντικής μελέτης με στόχο να δημιουργήσουμε το πλαίσιο ανάπτυξης καθαρών βιομηχανικών δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια της Αττικής όπου συγκεντρώνεται και το 50% του πληθυσμού της χώρας. Επίσης σε συνεργασία με την ΕΤΒΑ επενδύουμε πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ για να αναβαθμίσουμε υφιστάμενους υποδοχείς, υφιστάμενα βιομηχανικά πάρκα και βιομηχανικές περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, να συγκρατήσουμε τις νέες και τους νέους στην Περιφέρεια».
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ