Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κ. Σκρέκας: Τα μέτρα για την ακρίβεια θα ψηφιστούν έως την επόμενη εβδομάδα

Στις αρχές Μαρτίου θα είναι ορατές οι μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ από την εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3. 

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν αυτή ή την επόμενη εβδομάδα και εξήγησε ότι θα δοθεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών στις εταιρείες, ώστε να διορθωθούν οι κατάλογοι. Ο υπουργός Ανάπτυξης, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια των εταιρειών πριν τα μέτρα, αλλά και πώς διαμορφώθηκαν μετά τις μειώσεις.

Αναφερόμενος στον υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα σημείωσε ότι έχουν αναληφθεί δράσεις και έχουν μπει στο τραπέζι όπλα με σκοπό να αποκλιμακωθεί. Σχετικά με τις αυξημένες τιμές του βρεφικού γάλακτος που παρατηρούνται στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε ότι θέλουμε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης, για αυτό μπαίνει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

Ο ίδιος ανέφερε, ακόμα, ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τυχόν ευρήματα για αθέμιτη κερδοφορία εφόσον διαπιστωθούν από την ΔΙΜΕΑ. Ο κ. Σκρέκας διαμήνυσε ότι «δεν θα διστάσουμε να ανακοινώσουμε τα πρόστιμα, όπως, άλλωστε, γίνεται ήδη».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ