Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IRIS: Εκτίναξη του αριθμού των χρηστών της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων - Εφτασαν τους 2,33 εκατ.

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των χρηστών της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων IRIS, μετά και την υποχρεωτικότητα που επέβαλε ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιανουαρίου 2024, που επικαλείται η ΕΡΤ, ο αριθμός των χρηστών μεταξύ φίλων ήταν 2,33 εκατομμύρια όταν αντίστοιχα τον Ιανουάριο του 2021 ήταν λίγο πάνω από 76.000.

Στους επαγγελματίες ο αριθμός των χρηστών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου έφτασε τους 233.000 χρήστες όταν τρία χρόνια πριν ήταν 55.000.

Το κόστος είναι μηδενικό για συναλλαγές μεταξύ φίλων. Ειδικότερα δεν υπάρχει προμήθεια για μεταφορά χρημάτων έως 500 ευρώ. Έτσι ο πολίτης που θα κάνει μια συναλλαγή με έναν επαγγελματία δεν θα πληρώσει κάτι.

Πάντως σε ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, αφού παρέθεσε ομιλίες των Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη για το IRIS και τη λειτουργία του, στη συνέχεια επικαλέστηκε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω τής υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% έως και 1% επί του τζίρου τής συναλλαγής».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ