Νέα
  • ΓΔ: 1440.8 -0.55%
  • Τζίρος: 91,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Αύξηση κερδών 8% για τις εταιρείες - Στις 5.200 μονάδες ο S&P

Η Goldman Sachs ανεβάζει τον πήχη στις 5.200 μονάδες στο τέλος του έτους για τον S&P 500 τιμή, με την τιμή να αποτελεί άνοδο 4% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, αναφέροντας βελτιωμένες προοπτικές κερδών για τις εταιρείες του αμερικανικού δείκτη.

Πρόκειται για αύξηση στις προβλέψεις της, καθώς η χρηματιστηριακή εταιρεία είχε προβλέψει προηγουμένως ότι ο δείκτης θα κλείσει το έτος στις 5.100 μονάδες, εξαιτίας της μείωσης του πληθωρισμού και των προσδοκιών για χαλάρωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ το έτος.

Επιπροσθέτως, η Goldman την Παρασκευή προέβλεψε αύξηση κερδών 8% για τις εταιρείες του S&P 500 φέτος, τροφοδοτούμενη από τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και τα ισχυρότερα περιθώρια κέρδους των

«Αναμένουμε ότι ισχυρή αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και ένα ελαφρώς ασθενέστερο δολάριο θα στηρίξουν το EPS, ενώ τα χαμηλότερα επιτόκια και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου θα είναι ελαφρώς αρνητικοί παράγοντες»,  σχολιάζει ο ο David Kostin, επικεφαλής στρατηγικής της Goldman Sachs.

Eν κατακλείδι ο  Kostin αναμένει την άνοδο του Magnificent 7, ενισχύοντας τα συνολικά κέρδη του S&P 500 το 2024. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και της ισχύος των καταναλωτών αναμένεται να προωθήσει την αύξηση των εσόδων παράλληλα με την επέκταση του περιθωρίου, πρόσθεσε ο Kostin.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ